Tinere racolate prin metoda „lover boy” si obligate sa se prostitueze in strainatate. Castigul proxenetului, peste 220.000 de euro

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, in forma continuata.


In cauza s-a retinut faptul ca, in intervalul 2013 – 2021, inculpatul a racolat 4 persoane vatamate, prin inducerea si mentinerea in eroare a acestora cu privire la sinceritatea sentimentelor pe care le avea fata de ele (metoda lover boy), si le-a convins sa-l insoteasca in strainatate (Austria, Anglia, Elvetia si Germania) unde, prin recurgerea la acte de constrangere morala sau/si fizica, le-a determinat sa practice prostitutia si sa-i remita integral sumele de bani obtinute intr-o astfel de modalitate, estimate la peste 220.000 euro.

In urma punerii in aplicare a trei mandate de perchezitie domiciliara in judetele Galati si Ilfov, la data de 13.08.2022, au fost descoperite si ridicate mai multe documente si inscrisuri, sumele de 14.950 euro, 12.300 CHF si 5.000 de lei, care au fost indisponibilizate si un telefon mobil.

In cursul zilei de 14.08.2022 judecatorul de drepturi si libertati a dispus arestarea preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a fost realizata impreuna cu ofiterii de politie din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si Bucuresti si I.J.J. Galati.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia de Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane. (I.P.)

Leave a Reply