Doua investitii majore ale Transgaz in Timis, declarate ca fiind de interes judetean. „Urgentam intrarea conductelor in constructie”, explica presedintele CJ Timis

La solicitarea SNTGN Transgaz SA, Consiliul Judetean Timis se implica in proiectul de construire a doua conducte de transport gaze de maxima importanta pentru Timisoara si sudul judetului.


Astfel, pentru accelerarea obtinerii ultimelor avize necesare, CJ Timis doreste declararea de utilitate publica si de interes judetean a construirii conductelor de transport gaze naturale SRM Timisoara I – SRM Timisoara III si Timisoara – Deta – Denta – Moravita, obiective de investitii ale Transgaz.

Pentru asta, maine, 31 august, institutia supune votului consilierilor judeteni doua proiecte de hotarare. Aprobarea acestora va scurta timpii de finalizare a documentatiei, astfel incat lucrarile efective sa inceapa inca din acest an.

Conducta SRM Timisoara I – SRM Timisoara III reprezinta o sansa imensa pentru ca timisorenii abonati la Colterm sa beneficieze de facturi mai mici la incalzire, in conditiile in care aceasta va trece la doar cateva sute de metri de societatea de termoficare. Conectarea directa la noua conducta va implica achizitionarea de gaz mai ieftin. Trebuie mentionat ca acest demers din urma implica doar vointa si capacitatea Colterm de a-l pune in aplicare.

Conducta Timisoara – Deta – Denta – Moravita va rezolva problema alimentarii zonei de sud a judetului, unde vechea retea se afla intr-o stare deosebit de degradata. Investitia va asigura astfel gaz pentru zeci de mii de timiseni la parametri normali si fara riscul intreruperii furnizarii.

„Am raspuns rapid si pozitiv solicitarii Transgaz. La doar o saptamana de la adresa lor, am definitivat proiectele de hotarare necesare. Maine, acestea vor intra la vot. Am speranta ca vor fi aprobate fara retinere, avand in vedere importanta demersului. Practic, urgentam intrarea conductelor in constructie, probabil chiar din acest an”, a declarat presedintele CJ, Alin Nica, apreciind de asemenea eforturile si implicarea Transgaz in modernizarea retelelor de transport al gazelor naturale din judet. (I.P.)

Leave a Reply