Mitropolia Banatului reactioneaza, dupa ce un politician USR a blasfemiat slujbele de la Catedrala Mitropolitana Timisoara. „Este regretabil ca un simbol al Banatului este terfelit!”

Scandalul declansat de USR-istul Razvan Popescu (foto 2), care a comparat slujbele religioase de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara cu un behait al preotilor, a ajuns, in sfarsit, si la Mitropolia Banatului. Vicarul eparhial Ionel Popescu s-a vazut nevoit sa intervina, in incercarea de aplana conflictul, si a transmis un comunicat in care ii intreaba retoric pe cei care sunt de acord cu derapajul verbal al salvatorului Romaniei Razvan Popescu daca rugaciunea deranjeaza.


Regretam foarte mult ca un angajat al unei institutii de stat a facut asemenea afirmatii. Suntem cu atat mai surprinsi de acestea cu cat volumul sunetului este dat la minimum si se aude doar in perimetrul Catedralei.

Totodata, trebuie sa tinem seama si de contextul sanitar in care ne aflam, pentru ca multi credinciosi evita sa intre in Catedrala si prefera sa asculte slujba de pe bancile din apropiere.

De aceea, este foarte important sa se auda slujba la un nivel potrivit.

Ne bucuram, totusi, ca postarea a fost stearsa, ceea ce este un lucru bun.

Insa, atentia nu trebuie indreptata spre acest lacas, ci spre cluburile din zona, care perturba constant linistea. Noi nu am primit nici o sesizare de la cineva cum ca sunetul ar deranja si este regretabil ca un simbol al Banatului este terfelit intr-un asemenea mod. Or, daca asa procedam si cu simbolurile noastre nationale si bisericesti, intrebarea retorica pe care o pun, dar si de substanta, este urmatoarea: Cu ce mai ramanem? Deranjeaza rugaciunea?”, intreaba retoric reprezentantul Mitropoliei Banatului.

Sa mai spunem ca tanarul politician – care a incercat sa-si epateze colegii progresisti lovind in Catedrala Mitropolitana – nu este la prima declaratie controversata. In urma cu doi ani, pe contul sau de Facebook, scria ca este mandru de alegerea lui Dominic Fritz in functia de primar, intrucat timisorenii ar fi confirmat irelevanta criteriilor religioase.

“M-am trezit realizand ca tot ce am trait azinoapte nu a fost un vis. Dominic Samuel Fritz este noul primar al Timisoarei. Este prima dată in multi ani cand o spun: Sunt mandru ca sunt timisorean!

Ieri, urbea de pe Bega și-a exprimat dorinta de schimbare. Timisorenii au pus piciorul in prag in fata actelor de ura etnica si au confirmat multiculturalismul orasului si irelevanta criteriilor etnice, religioase sau de orice alta natura, care din pacate inca despart oamenii in Romania.” (E.T.)

Leave a Reply