Glasul magarului nu se aude in cer! Ateii din jurul primarului Dominic Fritz, blasfemie la adresa slujbelor religioase de la Catedrala Mitropoliana din Timisoara

USR-istul Razvan Popescu, unul dintre apropiatii primarului Dominic Fritz, a starnit un scandal imens in randul comunitatii crestinilor ortodocsi din Timisoara, dupa ce si-a permis sa compare slujbele religioase de la Catedrala Mitropolitana cu un „behait zilnic”.


Razvan Popescu este unul din consilierii de clasa I din Compartimentul Atelier de Urbanism al Primariei Timisoara. Deranjat de utrenia de la Catedrala Metropolitana, aflata peste drum de sediul Primariei Timisoara, el a cazut in pacatul blasfemiei si a comparat slujba ce se aude din boxele aflate la catedrala cu volumul muzicii peste limitele legale de la cluburile de pe malurile Begai.

Intr-o discutie pe un grup de Whatsapp, angajatul primariei Popescu a scris: „Cluburile ca cluburile, dar de behaitul zilnic de dimineata ce iese din boxele de la Catedrala nu comenteaza nimeni? Ma simt mai ceva ca la Mecca”.

Raspunsul a venit imediat, de la un alt USR-ist de frunte Gabriel Almajan, arhitectul-sef al orasului. „Si s-a lasat tacerea”, a scris acesta.

In discutie s-a mai bagat in seama si Alexandra Irimia, de la Timisoara Tour Guide (a carei ”imagine” sugestiva o puteti vedea mai jos), care s-a scandalizat de faptul ca o intreaba turistii despre catedrala “daca e moschee” si ca “povestea cu revolutia e tot mai pe fast forward, daca mai e.” (E.T.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply