Droguri de aproape 1,5 milioane de euro, tranzactionate in Timis! Marfa a fost adusa din Serbia si urma sa ajunga in Norvegia. Trei persoane au fost arestate preventiv

Trei persoane au fost arestate preventiv, fiind implicate in transportul pe teritoriul Romaniei a unor droguri in valoare de aproape 1,5 milioane de euro care urmau sa ajunga in Norvegia, a anuntat, joi, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Potrivit sursei citate, pe 30 august, un inculpat a fost prins in flagrant de catre procurorii din cadrul DIICOT Gorj si ofiterii de politie judiciara de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Gorj, in timp ce transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce contin ca substanta activa Clonazepam si 196.770 de comprimate cu substanta activa Alprazolam, disimulate in cinci cutii de carton, bunuri cu o valoare de piata de aproximativ 1.450.000 de euro.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 23.840 de euro si 5.850 de lei, cinci telefoane mobile si 12 cartele SIM.

DIICOT precizeaza ca Alprazolam si Clonazepam fac parte din categoria drogurilor de risc.

Procurorii au stabilit ca unul dintre inculpati, cetatean sarb, a introdus in Romania cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat si predat unui alt inculpat pe raza judetului Timis. Acesta din urma a fost ajutat in activitatea infractionala de cel de-al treilea inculpat care a asigurat activitati de contra-filaj in vederea evitarii descoperirii de catre organele de urmarire penala.

Pe 31 august, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor trei inculpati. Acestia sunt cercetati pentru trafic international de droguri de risc si trafic de droguri de risc.

Drogurile ar fi trebuit sa ajunga in Norvegia, unde urmau sa fie comercializate. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply