Verdict final in dosarul scandalului dintre judecatorii Ciasc si Stuparu de la Tribunalul Caras-Severin! “Foarte frustant si dezamagitor, mai ales pentru o persoana care a facut justitie!”

Tribunalul Arad a pronuntat verdictul final in mediatizatul dosar al agresiunii comise de judecatorul Rustin Petru Ciasc, de la Tribunalul Caras-Severin, asupra fostei sale partenere de viata, Gabriela Mariana Stuparu, judecatoare pensionara, fosta vicepresedinta a Tribunalului Caras-Severin.


Dupa ce, in prima instanta, Judecatoria Resita a respins cererea fostei judecatoare de emitere a unui ordin de protectie impotriva agresorului Rustin Petru Ciasc, in ciuda certificatului medico-legal depus la dosar care atesta o agresiune fizica asupra fostului magistrat, judecatorii Tribunalul Caras-Severin care ar fi trebuit sa solutioneze apelul s-au abtinut in-corpore, invocand faptul ca au fost sau sunt colegi cu Ciasc si Stuparu.

Nici Curtea de Apel Timisoara nu si-a asumat “povara” solutionarii apelului declarat de Gabriela Mariana Stuparu, astfel ca dosarul nr. 4053/290/2022 a fost trimis spre competenta solutionara la Tribunalul Arad.

In cele din urma, la termenul din 1 septembrie, instanta de apel din Arad a pronuntat verdictul definitiv, in sensul respingerii cererii fostei judecatoare Gabriela Mariana Stuparu, pe care a obligat-o si la plata a 235,9 de lei catre fostul partener de viata, cu titlul de cheltuieli de judecata.

Decizia Tribunalului Arad a nemultumit-o profund pe reclamanta Gabriela Mariana Stuparu, care s-a declarat dezamagita de indolenta cu care se solutioneaza anumite cauze cu caracter de urgenta.

“Ca fost judecator, trebuie sa recunosc, am un gust amara si o mare dezamagire, fata de indolenta si modul de solutionare a unor cauze, de maxima urgenta. Solutia este aberanta. Personal, ma asteptam. Frustrant, foarte frustrant si dezamagitor, in acelasi timp, mai ales pentru o persoana care a facut justitie”, a declarat Gabriela Mariana Stuparu.

Frustrarea sa, dupa ce i s-a respins cererea de emitere a unui ordin de protectie, la o luna de la derularea agresiunii, a fost accentuata si faptului ca, inaintea solutionarii dosarului nr. 4053/290/2022, judecatorii aradeni au admis cererea intr-un alt dosar ce viza emiterea unui ordin de protectie, doar pentru ca agresorul a lovit portiera victimei cu bicicleta. In acest context, fosta judecatoare spune ca starea de pericol nu a trecut, mai cu seama ca judecatorul Ciasc urmeaza sa fie cercetat disciplinar si cercetat penal, si ca in acest context nu-i ramane decat sa apeleze la protectia si justitia divina… (G.I.)

Leave a Reply