Unul dintre „locotenentii” liderului interlop Lucian Boncu a decedat in Penitenciarul Timisoara. Era condamnat la inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc UPDATE Procurorii s-au opus intreruperii executarii pedepsei

Stelian Bona, unul dintre „locotenentii” liderului interlop Lucian Boncu, care era incarcerat in Penitenciarul Timisoara, a decedat dupa gratii si a fost inmormantat, in urma cu cateva zile. Stelian Bona, zis ”Bibi” a primit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare, fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si droguri de risc. Starea acestuia de sanatate s-a deteriorat, in ultima perioada, si nu a mai ajuns sa-i fie intrerupta pedeapsa, pentru ca a decedat subit, dupa ce a slabit cateva zeci de kilograme.


Raportul de medicina legala intocmit de IML Timisoara si transmis Tribunalului Timis, care judeca cererea de intrerupere a pedepsei, scoate la iveala faptul ca detinutul s-a simtit rau in ultimele luni, acuzand dureri ale picioarelor si coloanei vertebrale.

”Din istoricul bolii retinem ci detinutul, cunoscut cu hipertensiune arteriala sub tratament de specialitate, acuza de aproximativ 6 luni simptomatologia descrisa, cu evolutie progresiva, scadere ponderala marcanta (aproximativ 30 kg de 2 luni), inapetenta, dureri osoase initial cervical-toracal, cu iradiere la nivelul arcului costal anterior si lombar, episoade repetate de frisoane, astenie, fatigabilitate, motiv pentru care se interneaza in Clinica de Hematologie pentru investigatii de specialitate”, se arata in foaia de observatie de la Spitalul Municipal Timisoara.

In ciuda faptului ca starea sa de sanatate s-a deteriorat rapid, Stelian Bona a fost dus pentru controale medicale amanuntite de abia in iulie, iar in data de 29 iulie a fost internat in stare grava. Medicii au descoperit ca are ”boala neoplazica cu determinari multiple renale, osoase, pulmonare, hepatice”.

A ramas imobilizat la pat si, ulterior, a decedat. (I.P.)

UPDATE: Scandalul decesului detinutului Stelian Bona a ajuns si in Palatul Dicasterial. “Buna seara! Dl Bona a murit acasa, i-a fost admisa cererea de intrerupere a executarii pedepsei. Parchetul a declarat apel, a fost preschimbat termenul si respins apelul. A apucat cateva zile acasa”, ne-a transmis un magistrat. 

Sursa: pressalert.ro

2 thoughts on “Unul dintre „locotenentii” liderului interlop Lucian Boncu a decedat in Penitenciarul Timisoara. Era condamnat la inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc UPDATE Procurorii s-au opus intreruperii executarii pedepsei

  1. In data de 25.08 i-a fost ridicata paza si a inceput intreruperea pedepesei pentru o perioada de 3 luni si in data de 28.08 a decedat in spital. Era imobilizat la pat de din 20 iulie.

Leave a Reply