Autospeciala de interventii pirotehnice a SRI, implicata intr-un accident rutier. Ancheta Politiei Rutiere, „limpezita” de imaginile surprinse de o camera video de monitorizare a traficului

Accidentul rutier in care a fost implicata o autospeciala a Serviciului Roman de Informatii, pe o sosea din judetul Buzau, este cercetat de politistii de la Rutiera, urmand sa fie stabilite cauzele si vinovatii unei coliziuni in care au fost implicate mai multe autovehicule. Ancheta este „limpezita”, oarecum, de imaginile surprinse de o camera video de supraveghere a traficului, in care masina de interventie a SRI este surprinsa efectuand o manevra riscanta.


Evenimentul rutier a avut loc, luni dimineata, 5 septembrie, pe drumul european E85, in localitatea buzoiana Limpezis. In coliziune au mai fost implicate alte doua autoturisme conduse de o femeie de 27 de ani si un barbat de 73 de ani, ambii soferi din Buzau.

Soferul de 31 de ani al autospecialei de interventii pirotehnice din cadrul SRI nu a reusit sa stapaneasca masina si s-a rasturnat pe sensul opus de mers, pe partea dreapta.

Soferita de 27 de ani, invatatoare in Limpezis, comuna Movila Banului, a vrut sa vireze la stanga spre scoala. In acel moment s-a produs impactul. Tanara a fost singura persoana ranita usor in impact.

O camera de supraveghere a surprins autospeciala SRI in timp ce efectueaza o depasire pe linie continua chiar inainte de a se produce coliziunea. Din inregistrare nu se observa daca duba SRI circula cu girofarul pornit.

Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul. Primarul comunei pe raza careia s-a produs coliziunea spune spune ca soferul dubei SRI a provocat accidental.

„Cadrul didactic mergea sa amenajeze sala de clasa. Cand a vrut sa faca stanga, a venit duba din spate care a facut triplare si a produs accidentul. Daca erau chemati de dimineata copiii, la cum mergea masina SRI-ului, era carambol acolo. Se vede pe filmare ca a facut triplare si a mers pe contrasens 200 de metri”, a declarant Romica Moise, primarul comunei Movila Banului.

Invatatoarea de 27 de ani a fost transportata la Spitalul Judetean Buzau. Din fericire, leziunile suferite in accident nu sunt grave, astfel ca, cel mai probabil, ea va fi lasata sa plece acasa la incheierea investigatiilor medicale. (V.E.)

Leave a Reply