Fostul inspector sef adjunct al IPJ Constanta a recunoscut ca a divulgat informatii despre pregatirea unor razii politienesti. VEZI ce pedeapsa si-a negociat cu procurorii DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus sesizarea instantei de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei semnat de catre Vizitiu Mircea Relu, la data faptelor comisar sef de politie, adjunct al inspectorului sef al I.P.J. Constanta, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, acces ilegal la un sistem informatic si divulgarea unor informatii nepublice, toate faptele fiind savarsite in forma continuata.


De asemenea, si sotia sa a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei, asumandu-si comiterea infractiunilor de instigare la acces ilegal la sistem informatic si instigare la divulgarea unor informatii nepublice, amandoua in forma continuata.

In acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 29 iulie 2020, in contextul pregatirii unei actiuni comune I.P.J. Constanta – A.N.P.C., inculpatul Vizitiu Mircea Relu le-ar fi informat pe cealalta inculpata si pe o alta persoana despre iminenta efectuarii unui control pe plajele din municipiul Constanta unde acestea administrau impreuna un beach bar. Controlul ar fi fost efectuat in dimineata zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizata zona de plaja in care functiona barul.

In data de 12 octombrie 2020 inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi informat o persoana, prin mesaje SMS, ca impotriva ei ar fi fost formulata o plangere penala, comunicandu-i acesteia atat autorul plangerii cat si infractiunea reclamata.

In cursul anului 2020, in mai multe situatii si la solicitarea celei de-a doua inculpate, inculpatul Vizitiu Mircea Relu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civila ale unor persoane de care era interesata.

In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv:
– pentru inculpatul Vizitiu Mircea Relu, o pedeapsa de un an si 5 luni inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;
– pentru inculpata, o pedeapsa de un an si o luna inchisoare, cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarele de urmarire penala privindu-i pe inculpati impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Constanta. (V.E.)

Leave a Reply