Politist de la Rutiera cercetat de DGA pentru luare de mita! Soferii care au dat intre 100 si 1.600 de lei pentru a fi „iertati” de amenda, urmariti penal pentru dare de mita

Politisti din cadrul Serviciilor Judetene Anticoruptie Alba si Sibiu au efectuat, ieri, trei perchezitii domiciliare si o perchezitie asupra unui vehicul, intr-un dosar in care un agent din cadrul Politiei Orasului Agnita este cercetat pentru luare de mita.


Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, ancheta are la baza un denunt, din data de 22 februarie 2022, prin intermediul caruia lucratori din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Sibiu au fost sesizati cu privire la savarsirea infractiunilor de luare de mita si dare de mita.

Ulterior actului de sesizare mentionat au fost inregistrate alte sesizari cu privire la fapte similare si, totodata, in urma activitatilor de supraveghere tehnica autorizate in prezenta cauza penala, s-a mai constatat existenta altor infractiuni de coruptie.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, din cercetarile efectuate s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

In fapt s-a retinut ca in perioada ianuarie 2021 – august 2022, suspectul, agent de politie rutiera in cadrul Politiei Orasului Agnita, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, a savarsit un numar de 7 infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, prin incalcarea atributiilor de serviciu in forma neconstatarii de abateri la regimul rutier si neaplicarea sanctiunilor legale si, de asemenea, prin instrumentarea unei cauze penale intr-o maniera apta de a duce la exonerarea de raspundere penala mituitorului, in schimb solicitand si primind bunuri si servicii cu o valoare individuala cuprinsa intre 100 si 1600 lei (in valoare totala de aproximativ de 2500 lei).

Prin ordonanta procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, din data de 6 septembrie 2022, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru comiterea de catre agentul de politie rutiera din cadrul Politiei Orasului Agnita a 7 infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, precum si fata de 6 persoane pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In cursul zilei, lucratori de politie din cadrul Serviciilor Judetean Anticoruptie Sibiu si Alba, insotiti de lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu, au efectuat 3 perchezitii domiciliare si 1 perchezitie asupra unui vehicul urmand ca procurorul de caz, dupa finalizarea audierilor aflate in curs de desfasurare la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, sa aprecieze daca se impune luarea de masuri preventive in cauza.

Cercetarile au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu impreuna cu lucratorii de politie din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Sibiu, cu sprijinul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Tehnic si IGPR – Serviciul Operatiuni Speciale Sibiu. (V.E.)

Leave a Reply