Medicul chirurg Octavian Mazilu, control judiciar si interdictie de a mai profesa! Tribunalul Timis a respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu

Fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, medicul chirurg Octavian Mazilu, a convins judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis sa-i aplice oi masura preventiva mai usoara, la peste 100 de zile de cand a fost arestat preventiv, sub acuzatia de luare de mita.


„Respinge ca neintemeiata propunerea formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis privind prelungirea masurii arestului la domiciliu a inculpatului Mazilu Octavian in dosarul penal nr. 1132/P/2021. Dispune inlocuirea masurii arestarii la domiciliu a inculpatului M.O. luata prin Incheierea penala nr. 95/DL/14.07.2022 a Tribunalului Timis cu masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, de la data ramanerii definitive a prezentei”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventiva (faza UP) nr. 125/2022 pronuntata, azi, de Tribunalul Timis.

Pe durata controlului judiciar, Octavian Mazilu nu mai are voie sa exercite profesia de medic, sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Timis decat cu incuviintarea instantei de judecata si sa nu se apropie de martorii din dosar, respectiv Lucuta Maria, Panti Francisc, Nagy Noemi, Popescu Mioara, Martinescu Maria, Pipina Andrei, Craciunescu Barbu, Bucurestean Mirela, Adriana Bucurescu, Vioara Buga, Batulescu Daniela Claudia, Vrajitoru Raluca, Paun Ionut Daniel, Guran Maria, Oprea Ionut Iulian, Covaci Elena, Baitu Veronica, Mura Stana, Muntean Dorin Nicolae, Nicola Florina Loredana, Pasc Carolina, Marcu Rodica Mariana, Herzal Adolf, Ficl Elena, Mijina Fineta, Bobocea Florin Marian, Anghel Ion, Cerbu Vasile-Ioan, Grecu Cosmin-Ionut, Minichreitter Elena, Monoranu Oana-Alexandra-Miruna, Dumitrescu Dusan si Jeberean Adrian-Cornel sau de membrii familiilor acestora si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect.

In cazul in care va incalca aceste conditii, controlul judiciar poate fi revocat, iar medicul trimis in arest la domiciliu sau dupa gratii.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au contestat, deja, masura dispusa de judecatorul de la Tribunalul Timis, dosarul urmand sa fie solutionat de Curtea de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply