Amenzi pentru soferii de TIR care traverseaza Timisoara pe strazi restrictionate! Doar in ultimul weekend, politistii locali au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale

Politistii locali au in atentie problema autovehiculelor de mare tonaj care circula pe raza municipiului Timisoara, in locuri in care acest lucru este interzis, pe langa actiunile desfasurate periodic in zonele in care exista sesizari de la cetateni, organizand si actiuni punctuale pe anumite strazi.


O astfel de locatie este Calea Stan Vidrighin, unde in acest weekend a fost organizata o actiune ampla, de verificare a modului in care conducatorii autovehiculelor de mare tonaj respecta semnificatia indicatoarelor amplasate in zona.

Trebuie mentionat faptul ca, inca de la demararea lucrarilor pe aceasta artera, au fost instalate panouri de informare referitoare la lucrari, presemnalizarea restrictiilor fiind efectuiata si in afara municipiului, pe tronsoanele circulate de conducatorii de autovehicule de mare tonaj.

La finalul saptamanii trecute au fost instalate si indicatoare de restrictie a circulatiei autovehiculelor de tonaj 7,5 tone, cu exceptia riveranilor.

In urma actiunii din weekend, au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002, de cate 1.305 lei fiecare, unor conducatori auto care, desi au observat ca nu este permis sa circule in zona restrictionata, au incercat sa scurteze drumul pe aici.

Astfel de actiuni vor fi desfasurate si in perioada urmatoare, motiv pentru care Politia Locala atrage atentia conducatorilor de autovehicule de mare tonaj sa respecte legislatia si indicatoarele rutiere, pentru a evita sanctionarea. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply