PE SURSE. Inspectorul sef al IPJ Timis, audiat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara intr-un dosar de abuz in serviciu

Inspectorul sef al IPJ Timis, chestorul Alin Aurelian Petecel, pare tot mai deranjat de sesizarile pe care agentul Valer Kovacs le-a depus la mai multe institutii de forta ale statului, mai cu seama ca toate acestea au fost conexate intr-un dosar penal, care este instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.


Conform unui document primit la redactie, Valer Kovacs – politistul care a fost exclus din sistem, abuziv, in iunie 2020, de catre seful IPJ Timis, fiind reintegrat de instantele de judecata, dupa opt zile – a sesizat nedreptatea ce i s-a facut atat la Ministerul Afacerilor Interne si Inspectoratul General al Politiei Romane, cat si la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din cadrul Senatului Romaniei.

“Avand in vedere faptul ca in continutul sesizarilor ati semnalat fapte de natura penala la adresa ofiterului de politie nominalizat, acestea au fost inaintate, in original, spre analiza si solutionare Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara”, se mentioneaza intr-o adresa a Directiei Control Intern din cadrul IGPR, comunicata agentului Valer Kovacs.

Potrivit unor surse judiciare, chestorul Alin Petecel a fost audiat in acest dosar, nu cu mult timp in urma, act procedural care i-a produs un real disconfort. Tratat ca un potential suspect, seful IPJ Timis chiar s-a plans, intr-un cerc de cunoscuti, ca se simte hartuit de Valer Kovacs, care nu mai conteneste cu reclamatiile institutionale la adresa sa.

Atat de revoltat a fost Petecel de citarea sa in fata procurorilor, intr-o perioada in care asteapta a doua stea de chestor, incat si-a luat concediu si a plecat, hat, departe, in pelerinaj la Muntele Sfant, unde se va ruga pentru sanatatea sa, a familiei sale si pentru ca Dumnezeu sa le dea gandul bun anchetatorilor si sa le indrume calea justitiara catre clasarea dosarului.

Deocamdata, desi i-am solicitat un punct de vedere vizavi de audierea sa la parchet in urma plangerilor depuse de politistul Valer Kovacs, chestorul Alin Petecel nu ne-a trimis niciun raspuns. Mai incercam… (G.I.)

2 thoughts on “PE SURSE. Inspectorul sef al IPJ Timis, audiat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara intr-un dosar de abuz in serviciu

  1. Mai erau doi care toată duminica prezidau la strană pe la catedrală. După ce i-au arestat preventiv, s-au mai liniștit cu ecumenismul. Se recomandă coclitului o baie în Iordan pentru spălare de păcate și o rugăciune la Biserica sfântă pentru toate slugile și afiliații.

Leave a Reply