Veste buna pentru cei aproape 2800 de detinatori de masini electrice din Timisoara! De astazi, primele 12 statiile de incarcare pot fi folosite, la tariful de 1,10 lei/ kwh

De astazi, 12 septembrie, primele 16 statii de incarcare pentru vehicule electrice instalate de Primaria Timisoara pot fi folosite de timisoreni. Investitia a fost realizata cu ajutorul unei finantari nerambursabile primita de la Administratia Fondului pentru Mediu.


Statiile de incarcare pot fi folosite prin descarcarea aplicatiei EVGO SMART CHARGE (disponibila gratuit pe Play Store si AppStore). Aplicatia contine si o harta care se updateaza in timp real cu statiile disponibile in oras si locurile de incarcare libere. De asemenea, plata se face tot prin intermediul aplicatiei.

La statiile de incarcare sunt interconectati doi senzori de parcare care vor avertiza optic si in retea (sistem monitorizare statie, dispecerat, etc) statusul locurilor de parcare monitorizate, respectiv daca vehiculele parcate incarca sau nu, iar statia transmite serverului central si persoanei care a initiat incarcarea toate datele referitoare la incarcare: ora de incepere a incarcarii, statusul pe perioada incarcarii, parametrii de incarcare, ora finalizarii incarcarii si costurile totale pentru incarcare. Statiile vor fi monitorizate de cate o camera video. Ecranul tactil si butoanele de actionare sunt dispuse in asa fel incat sa fie accesibile si persoanelor cu dizabilitati.

Tariful  pentru servicii de reincarcare a vehiculelor electrice este de 1,10  lei/ kwh cu TVA. Tariful poate fi actualizat ori de cate ori evolutia elementelor de calcul o va impune, conform contractului cu furnizorul de energie electrica.

Lucrarile de instalare si testare ale statiilor de incarcare rapida au fost asigurate de catre S.C. EVGO GREEN MOTION S.R.L. si au avut o valoare de 2,2 milioane de lei, fara TVA, din care 90% reprezinta finantarea de la Administratia Fondului pentru Mediu. Operarea statiilor a intarziat in urma unor probleme birocratice.

In Timisoara sunt inregistrate 2791 de masini electrice, din care 677 sunt actionate electric si 2114 hibrid.

Amplasamente:

  1. Bd. I.C. Bratianu (parcarea de pe bulevard)
  1. Calea Aradului (nr. 101, spre strada Cugir)

  2. Piata Iancu Huniade (parcare)

  3. Acad. Alex. Borza-str. Michelangelo

  4. Str. Martin Luther (parcarea din vecinatatea de vest a Bastionului)

  5. Str. Gheorghe Dima (parcarea de langa intrarea in Parcul Botanic)

  6. Bd. Take Ionescu (in vecinatatea imobilului cu nr. 44)

  7. Piata 700 (in vecinatatea pietei)

  8. Bd. Republicii / str. Paris

  9. Bd. Revolutiei din 1989 (in vecinatatea imobilului cu nr. 14)

  1. Splaiul Nicolae Titulescu (in vecinatatea Podului de Fier)
  1. Bd. Mihai Viteazul (in apropierea intersectiei cu str. Virgil Madgearu)

  2. Bd. Mihai Viteazul (]n apropierea intersectiei cu str. Virgil Madgearu)

  3. Str. Plautius Andronescu (in vecinatatea imobilului cu nr. 10)

  4. Str. Astrilor (Al. Martir Eugen Nagy) – parcarea Scolii Generale nr. 30

  5. Bd. 16 Decembrie 1989 / Rusu Sirianu

(Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply