Primul monopost electric, in Romania! Bolidul echipei Mahindra Racing Formula E, intr-un drive show la deschiderea noului an universitar la Politehnica Timisoara

Premiera in Romania: Monopostul de Formula E al echipei Mahindra Racing, condus de celebrul pilot Nick Heidfeld va fi prezentat la Timisoara in cadrul unui eveniment organizat de ZF Group si Universitatea Politehnica Timisoara UPT.


ZF Group si Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza in 24 septembrie 2022 evenimentul The Drive to Win, in cadrul caruia vor prezenta, in premiera in Romania, un monopost electric Formula E, dezvoltat cu tehnologie ZF de ultima generatie – monopostul echipei Mahindra Racing Formula E, din sezonul competitional 2021– 2022.

Demonstratia va avea loc la Timisoara si face parte din seria evenimentelor prilejuite de deschiderea noului an universitar la Universitatea Politehnica Timisoara.

Tehnologie de ultima generatie, intalniri cu specialisti care modeleaza generatia urmatoare a mobilitatii, demonstratii live – sunt cateva dintre momentele pregatite de catre organizatori. Evenimentul va avea loc sambata, 24 septembrie 22, intre orele 14,30 – 17, in fata Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara, bulevardul Vasile Parvan nr. 2B.

ZF Group, partener de traditie al Universitatii Politehnica Timisoara, va prezenta in premiera in Romania monopostul electric al echipei Mahindra Racing Formula E dezvoltat cu tehnologie ZF, masina competitionala din campionatul complet electric FIA Formula E, sezonul 2021 – 2022. Echipa tehnica a Mahindra Racing, impreuna cu inginerii de la ZF R&D Tech Center Timisoara vor prezenta tehnologia dezvoltata si vor discuta cu toti cei interesati pe tema generatiei urmatoare a mobilitatii.

Li se va alatura si pilotul Nick Heidfeld, cel care va conduce monopostul Mahindra Racing Formula E pe bulevardul Vasile Parvan, in cadrul unui drive show organizat in cadrul evenimentului. Nick Heidfeld este fost pilot de Formula 1 si este alaturi de echipa Mahindra Racing din 2015.

El a contribuit la opt podiumuri pentru echipa, inclusiv primul podium Mahindra Racing la Beijing E-Prix in 2015. Nick este pilotul oficial de teste si de rezerva, dar si consilier special al echipei.

ZF a devenit partenerul tehnologic oficial al echipei Mahindra Racing Formula E in campionatul complet electric FIA Formula E incepand cu sezonul 2019-2020. In cadrul acestui parteneriat, compania dezvolta grupul motopropulsor, care include motor electric, invertor, electronica de putere si transmisie.

ZF Group este al treilea cel mai mare furnizor din domeniul automotive din lume si o companie aflata in topul Fortune 500. Fiind o companie globala de tehnologie, cu vanzari de peste 38,3 miliarde in anul fiscal 2021, ZF ofera solutiii complete de produse si software pentru producatorii de vehicule consacrati, dar si furnizorilor de servicii de transport si mobilitate nou-emergenti. ZF electrifica o gama larga de vehicule.

In Romania, ZF are peste 5000 de angajati in 5 locatii (Timisoara, Roman, Oravita, Lupeni, Marghita). Printre ele se numara si ZF R&D Tech Center din Timisoara, unde lucreaza aproximativ 200 de ingineri, iar numarul lor este in continua crestere. ZF Tech Center din Timisoara va deveni un hub major in activitatea de cercetare si dezvoltare la nivel global al ZF Group. (I.P.)

Leave a Reply