Parcare multietajata in zona Garii de Nord Timisoara. Primaria a lansat licitatia pentru documentatia tehnica, oferta fiind de aproape 200.000 de lei

Primaria Timisoara si TimPark fac primii pasi pentru constructia unei noi parcari multietajate de aproximativ 150 de locuri, in zona Garii de Nord. Pentru prima data, banii obtinuti din taxa de parcare se intorc in constructia de noi parcari multietajate. Licitatia pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate a fost lansata, acesta urmand sa fie platit din banii pe care municipiul ii incaseaza din taxa de parcare.


“Parcarea va rezolva si aglomeratia de masini parcate peste tot in fata blocurilor de pe Dragalina, vis-a-vis de gara. Acolo, zona va fi regandita, cu spatii verzi generoase, trotuare si piste pentru biciclete. Este prima strada pe care oricine ajunge cu trenul la Timisoara o vede, dupa ce iese din gara.

Asa cum am promis, investim banii din taxa de parcare in dezvoltarea de parcari noi si este pentru prima data cand banii platiti de timisoreni pe parcare se intorc in spatii noi de parcare”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Viitoarea parcare, cu parter, doua etaje si terasa circulabila, va fi construita in spatele imobilelor de locuinte P+8E de pe strazile Bdul. General Ion Dragalina si Splaiul Nicolae Titulescu, unde in prezent se afla mai multe garaje dezafectate. Numarul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, insa acesta poate creste in functie de scenariile de mobilare permise pe teren.

De asemenea, viitoarea parcare va fi dotata si cu rastele de biciclete. Printre obiectivele Studiului de Fezabilitate comandat de TimPark si Primaria Timisoara se numara si reabilitarea, modernizarea si reorganizarea spatiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto si a parcarilor, locuri de joaca pentru copii, zone verzi, iluminat public) prin reconsiderarea modalitatilor de utilizare a acestora.

La inceputul anului viitor, dupa ce vom primi aceasta documentatie ceruta de lege, vom afla si costul estimat al parcarii.

Costul estimat al studiului este de 198.340,34 lei, fara TVA (236.025 lei, TVA inclus), banii urmand sa provina din bugetul TimPark. Ofertele pot fi depuse de azi timp de 21 de zile. Castigatorul licitatiei are la dispozitie 210 zile calendaristice din momentul incheierii contractului pentru predarea tuturor documentatiilor.

De la inceputul anului 2022 si pana in prezent, Primaria Timisoara, TimPark si SDM au amenajat circa 450 de noi locuri de parcare in oras, fondurile provenind din taxa de parcare incasata de municipalitate. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply