Procurorul general al republicii separatiste Lugansk, Serghei Gorenko, ucis de armata Ucrainei chiar in biroul lui. Victima colaterala, adjuncta Ekaterina Steglenko

Autoritatile autoproclamatei Republicii Populare Lugansk au anuntat ca o explozie in cladirea Procuraturii Generale din Lugansk i-a ucis pe procurorul general al republicii separatiste, Serghei Gorenko, si pe adjuncta sa, Ekaterina Steglenko, scrie ziarul rusesc Kommersant.


Moartea celor doi a fost confirmata de seful LPR, Leonid Pasecinik. Seful Comitetului de ancheta al Rusiei (TFR), Alexander Bastrikin, a dat instructiuni sa fie deschis un dosar penal pentru moartea procurorului general si a procurorului adjunct al LPR.

In plus, autoritatile proruse din regiunea Herson au raportat ca a fost lansat un atac cu racheta asupra cladirii administratiei din Herson. Oficialii separatisti prorusi sustin ca armata ucraineana a efectuat loviturile.

„Astazi, in urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, si adjunctul sau, Ekaterina Steglenko, au fost ucisi. Explozia care a avut loc in cladirea Parchetului General al Republicii Populare Lugansk a demonstrat ca regimul de la Kiev a depasit toate limitele posibile permise”, a scris Leonid Pasecinik pe contul sau de pe canalul Telegram.

El a adaugat ca locuitorii din LPR „nu trebuie sa intre in panica” si a afirmat ca „situatia din republica este sub control”.

„Epicentrul exploziei din cladirea Procuraturii Generale a fost in apropierea biroului procurorului general”, a declarat o sursa pentru Interfax, dezvaluind detaliile exploziei de la Lugansk. Potrivit militiei populare din republica, in cladire a fost detonat un dispozitiv exploziv improvizat.

Reprezentantul asa-numitei militii populare a LPR, Andrei Marociko, a spus ca explozia a avut loc in jurul orei 11,30 si a postat un filmulet preluat de la parchet in care apar ferestre deteriorate la etajul trei al cladirii. Moartea celor doi procurori din republica separatista a fost confirmata si de site-ul oficial al Procuraturii LPR, care a publicat informatia si fotografiile lor.

Serghei Gorenko era originar din orasul Sverdlovsk, regiunea Lugansk, si avea 40 de ani. El ocupa functia de procuror general al LPR din 2017. Ekaterina Steglenko s-a nascut si ea in Sverdlovsk si avea 44 de ani. Ea era procuror general adjunct al LPR tot din 2017. (I.P.)

Leave a Reply