Medic militar acuzat ca a luat „bani si bijuterii” pentru interventii chirurgicale. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala si l-au plasat sub control judiciar

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului Savulescu Alexandru-Florin, la data faptelor sef al Sectiei Chirurgie generala II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ,,Dr. Carol Davila” Bucuresti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.


In ordonanta procurorilor militari se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului 2022, inculpatul Savulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenta mentionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constand in bani si bijuterii, in legatura cu interventii chirurgicale si examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiati ai acestora.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
– sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

De asemenea, inculpatului Savulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. (V.E.)

Leave a Reply