Maria Grapini, ingrijorata de cresterea artificiala a pretului la gaze, someaza Comisia Europeana sa dispuna masuri urgente pentru stoparea crizei

Eurodeputatul umanist Maria Grapini cere Comisiei Europene verificari, de urgenta, in privinta influentei bursei virtuale TTF din Amsterdam asupra pretului ridicat la gaze.


Potrivit unui comunicat de presa, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal este ingrijorata de cresterea alarmanta a preturilor la gaze, motiv pentru care a adresat o intrebare cu solicitare de raspuns scris Comisiei Europene, pe tema posibilei influente a bursei virtuale TTF din Amsterdam asupra pretului ridicat la gaze.

In contextul in care, in spatiul public, au aparut suspiciuni conform carora preturile gazelor au crescut din cauza nesupravegherii bursei virtuale TTF din Amsterdam, bursa pe care opereaza si compania rusa Gazprom, eurodeputatul Grapini preseaza Comisia Europeana pentru a face verificari, de urgenta, in privinta acestei burse.

Potrivit Mariei Grapini, pe masura ce preturile gazelor continua sa aiba niveluri alarmante si sa doboare cele mai mari recorduri negative din toate timpurile, in Europa, toti ochii se indreapta catre TTF, principalul punct de referinta pe continent.

In aceste conditii, europarlamentarul umanist a cerut Comisiei Europene sa raspunda daca este adevarat faptul ca permisiunea bursei virtuale TFF din Amsterdam de a stabili preturile la gaze a dus la cresterea uriasa a acestor preturi.

“A stiut Comisia despre aceasta bursa virtuala din Amsterdam? In cazul in care se confirma faptul ca a existat aceasta influenta a bursei virtuale din Amsterdam asupra pretului gazelor din statele membre, cum va reactiona Comisia, cum va interveni si, concret, ce masuri ferme va adopta pentru a stopa aceasta crestere artificiala a preturilor la gaze?”, sunt intrebarile in cascada ale europarlamentarului din Timisoara. (M.I.)

Leave a Reply