Proteste in toata Rusia, dupa anuntul lui Vladimir Putin privind mobilizarea partiala a civililor pentru razboiul din Ucraina. Peste 1000 de persoane au fost retinute

Peste 1000 de persoane au fost retinute de fortele de ordine la protestele care au loc in toata Rusia, dupa anuntul presedintelui Vladimir Putin privind mobilizarea partiala a civililor pentru a lupta in Ucraina.


Politia a operat arestari in Irkutk, Krasnoiarsk, Ekaterinburg, Celiabinsk, Novosibirsk, Ulan-Ude, Tomsk, Ufa, Perm, Belgorod si Moscova, potrivit grupului independent de monitorizare OVD, citat de CNN.

Pe retelele sociale au inceput sa circule imagini cu protestatari trantiti la pamant, loviti si bagati in autobuze de catre fortele de ordine.

Potrivit unui grup de monitorizare a politiei, citat de AFP, 928 de persoane au fost deja retinute in 38 de orase, dintre care 361 de persoane ar fi fost retinute numai in Moscova. Jurnalistii AFP au asistat la cel putin 50 de arestari la Moscova, iar la Sankt Petersburg politia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanti.

Protestatarii au scandat in Moscova „Viata pentru copiii nostri”, conform Nexta.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat, miercuri, intr-un discurs, mobilizarea partiala in contextul conflictului din Ucraina si a amenintat Occidentul cu armele nucleare detinute de Rusia, mai performante decat ale Vestului.

Presedintele SUA, Joseph Biden, a declarat ca actiunile Rusiei in Ucraina constituie „incalcari semnificative” ale Cartei Natiunilor Unite, cerand continuarea sustinerii internationale pentru Kiev si afirmand ca nu a amenintat nimeni Moscova.

„Este vorba de un razboi care a fost optiunea unui singur om”, a spus Biden, conform CNN, referindu-se la presedintele rus, Vladimir Putin. (I.P.)

Sursa foto: Alexander Nemenov / AFP / Profimedia

Leave a Reply