VIDEO Descindere a mascatilor de la BCCO Timisoara la o ferma de cannabis si hasis! Marfa era vanduta consumatorilor din Timis si Caras-Severin

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu lucratorii de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Timisoara au efectuat, ieri, 21 septembrie, 6 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Timis, intr-o cauza vizand comiterea infractiunii de trafic de droguri de risc.


In cauza s-a retinut ca, pe raza judetului Timis, mai multe persoane au infiintat si intretinut o cultura canabis si au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hasisului. In acest scop, au fost folosite diferite ustensile si recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea si transformarea in turte.

Canabisul si hasisul, obtinut in aceasta modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza judetelor Timis si Caras-Severin.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite o cultura indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) si un laborator de producere a rezinei de canabis (hasis) si a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”.

De asemenea, au fost descoperite si ridicate, in vederea indisponibilizarii, cantitatile de aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masa vegetala tocata, 7 turte din hasis (500 de grame), precum si mai multe instrumente folosite la fabricarea hasisului (malaxor, site, filtre, presa).

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Timisoara si I.P.J. Timis, precum si al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

Leave a Reply