Sanctiuni contraventionale si masini ridicate, in zona centrala a Timisoarei. Politistii locali, in razboi cu soferii care opresc ori parcheaza neregulamentar

Politia Locala Timisoara reaminteste conducatorilor auto ca de la inceputul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar in zona pietonala a municipiului Timisoara, ca urmare a modificarilor aduse HCL 371/2007, prin care este reglementat acest aspect.


Actualizarea legislatiei locale pe aceasta linie a venit in urma constatarilor din teren, mai exact a numarului mare de sanctiuni aplicate in aceasta zona, dar si a faptului ca OUG 195/2002 nu prevede posibilitatea ridicarii autovehiculelor din privind zonele pietonale.

Astfel, in ultimele doua saptamani, de la intrarea efectiva in vigoare a acestei masuri complementare, au fost aplicate un numar de 148 sanctiuni contraventionale pe strazile dedicate pietonilor, din zona centrala, fiind dispusa ridicarea unui numar de 17 autovehicule.

Cele mai multe situatii de acest gen au fost constatate pe strazile Sergent Constantin Musat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha si Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificata, astfel de fapte se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

Totodata, in modificarea mentionata a fost introdusa si prevederea conform careia este interzisa oprirea si stationarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulatiei sau pe alte amenajari rutiere care nu sunt destinate opririi si stationarii vehiculelor, care se sanctioneaza cu amenzi intre 600-1.200 lei pentru persoanele fizice si  1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

La acest capitol, au fost aplicate un numar de 49 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pe str. Coriolan Brediceanu, Bdul Revolutiei 1989 si Bdul Dambovita. Politia Locala Timisoara atrage atentia ca se vor lua masurile legale in continuare, recomandand totodata conducatorilor auto sa respecte legislatia pentru a evita sanctionarea si chiar ridicarea autovehiculelor. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply