EXCLUSIV. Inca doi politisti de frontiera din Timisoara, chemati la DNA pentru a scrie denunturi mincinoase impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu

Audierile in dosarul 2274/30/2020 aflat pe rolul Tribunalului Timis, in care au fost trimisi in judecata mai multi politisti de frontiera care si-au desfasurat activitatea la PTF Moravita, au scos la iveala, din nou, zelul cu care un procuror din structura centrala a DNA a incercat sa adune denunturi impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu, care la acea vreme era presedinta Tribunalului Timis.


Dupa ce, la un termen din luna august, fostul sef al PTF Moravita, subcomisarul Gabriel Furcea, a prezentat dovezi privind chemarea sa la DNA pentru a ticlui un denunt mincinos impotriva Adrianei Stoicescu, unitatea de parchet anticoruptie decontandu-i chiar drumurile la Bucuresti, la termenul din 01.09.2022, alti doi politisti de frontiera au dezvaluit ca li s-au cerut denunturi impotriva magistratului banatean.

“In anul 2016, am fost chemat la sediul DNA Structura centrala, fiind sunat de comisar sef Craciun la sediul inspectoratului teritorial al politiei de frontiera Timisoara, spunandu-mi ca a doua zi, la ora 9, sa ma prezint la seful Sectiei I Penale, Gheorghe Popovici. Am fost chemat acolo impreuna cu un alt coleg, Chiba Radu. Domnul procuror sef Gheorghe Popovici mi-a cerut sa fac un denunt olograf despre judecatoarea Adriana Stoicescu. Nu am facut acest lucru si mi s-a spus sa nu zic alte detalii, deoarece este o ancheta in curs”, a dezvaluit inculpatul Dragut Silviu Sorinel, fost agent de politie de frontiera la PTF Moravita.

Reamintim ca, in timpul audierii sale de catre judecatorul Nicolae Comaromi, de la Tribunalul Timis, si fostul sef al PTF Moravita a oferit detalii despre presiunile facute asupra sa pentru a inventa un denunt impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu.

„Am spus ca sunt de acord si, a doua zi, am plecat noaptea, pentru a fi acolo, dimineata. Nu stiam unde merg si am vazut ca sunt la DNA, structura centrala. Jos ne-a intampinat un ofiter de politie, care s-a prezentat a fi comisar sef Craciun Viorel. Am mers sus, am intrat in biroul unui procuror, acesta spunand ca este Gheorghe Popovici (foto 2), spunand ca stie prin ce am trecut si ca trebuie sa reglementam aceste aspecte.

Am inceput sa povestesc 5-6 minute, dupa care dumnealui imi spunea ca-l intereseaza in mod expres doamna judecator Adriana Stoicescu. In acest moment, efectiv am ramas blocat, din nou eram pus in fata unui fapt de a spune aspecte despre care nu stiam ce sa visez sau imaginez”, a precizat Furcea.

In urma acestor declaratii explozive, am solicitat opinia magistratului care a fost hartuit de procurorii DNA. Reactia judecatoarei Adriana Stoicescu, dupa aceste dezvaluiri, a fost una de descatusare, anuntand ca va sesiza Inspectia Judiciara si va depune o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca, nu cumva, a si depus aceste plangeri…

„Adevarul trebuie sa iasa la iveala, odata si odata. De asta nu am dreptul sa tac. Sau sa intorc capul. Pentru ca altii sa nu treaca prin ce am trecut eu. Pentru ca daca mie mi-au facut asta, oamenii simpli nu aveau nicio sansa. Nici securistii din anii ’50 nu au facut ce au facut astia. Si imi asum. Pentru ca nu am luat in viata mea un pix de la nimeni. Si nu accept minciuna si nedreptatea. O sa fac o sesizare la Parchetul General”, ne-a transmis Adriana Stoicescu. (G.I.)

Leave a Reply