Cine este functionarul public din Timis care si-a achizitionat un Lamborghini in valoare de 436.980 de euro, fara TVA. Senatorii tocmai i-au marit salariul cu 25%

Dupa ce, ieri, senatorii au sfidat politistii si alte categorii profesionale si si-au votat majorarea indemnizatiilor cu 25%, liderul UDMR Kelemen Hunor a sarit sa mai calmeze spiritele, spunand ca aceasta crestere salariala ii vizeaza,  in special, pe functionarii din primarii, mai ales pe cei din comune, care au salarii mici.


“E vorba despre un salariu decent pentru un om care indeplineste o functie publica, mai ales cand a fost ales sau numit intr-o functie publica si pentru care are niste responsabilitati”, a sustinut liderul UDMR.

Pentru a-l contrazice pe demnitarul UDMR, care a cautat o explicatie ridicola pentru justifica votul pe cresterea salariilor parlamentarilor cu 25%, dat de colegii sai, prezentam cazul unui functionar public din Timis, angajat al unei primarii comunale, care, in 2020, si-a achizitionat un bolid de lux Lamborghini, pentru care va plati peste 600.000 de euro.

Asta, chiar daca in declaratia sa de avere apare cu un salariu anual de 45.000 de lei. Deci, nici 10.000 de euro. Atunci, unde se afla cornul abundentei pentru Florin Roman, arhitectul sef al comunei Giroc, din zona periurbana a Timisoarei, una dintre cele mai infloritoare comune din Romania?

Dupa o scurta investigatie, suntem in masura sa raspundem la aceasta intrebare. Firma SC VRG Concept Banat SRL, cu sediul social in Giroc, patronata de Olga Roman, mama arhitectului sef, care, in 2021, a avut o cifra de afaceri de 6.746.559 lei si un profit de doar 66.588 lei. Obiectul de activitate: lucrari de constructii a cladirilor.

Asadar, proiectele imobiliare realizate de firma mamei arhitectului sef vin, ulterior, pentru aprobare, la arhitectul sef. Ar putea fi vreo incompatibilitate? Deocamdata, organele judiciare si cele de integritate nu au remarcat nimic suspect, chiar daca firmele la care este conectat Florin Roman au facturat, in ultimii ani, aproape 30 milioane de lei.

Unii carcotasi, ar pune aceasta pasivitate pe faptul ca fostul sef al SRI Timis si Arad, actualmente pensionar, este vazut destul de des prin comuna, unde a si facut cateva achizitii imobiliare. Dar, de spre asta, altadata…

Revenind la bolidul de lux, achizitionat in leasing, pe 5 ani, trebuie sa spunem ca modelul Lamborghini Aventador Roadster SVJ are o valoare finantata de 436.980,74 lei, fara TVA, conform contractului de leasing nr. 104827, incheiat cu IDEA Leasing IFN S.A. Bucuresti cu SC VRG Concept Banat SRL Giroc.

Cu siguranta, nimeni nu-si inchipuie ca Olga Roman, care are peste 70 de ani, va fi vazuta, vreodata, la volanul bolidului, iar varianta aruncata pe piata de sustinatorii arhitectului sef, potrivit careia bolidul de lux ar fi fost cumparat pentru a fi revandut in profit, este de rasul curcilor.

In acest context, este foarte clar ca Lamborghini Aventador Roadster SVJ a fost achizitionat pentru uzul personal al arhitectului sef Florin Roman, caruia coalitia de guvernare tocmai i-a marit, ieri, salariul modest de functionar comunal cu 25%. Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply