Puls VALUTAR. Dolarul american a depasit, in premiera, pragul istoric de 5 lei. Moneda americana este peste nivelul euro

Dolarul american a depasit, in premiera, pragul de 5 lei, conform cursului publicat de Banca Nationala a Romaniei, cu 0,68% mai mult fata de ziua precedenta cand un dolar valora 4,9764 lei.


Moneda americana a inregistrat un avans puternic imediat dupa ce Vladimir Putin a anuntat ca fortele armate ale Rusiei vor apela la rezervisti pentru a lupta impotriva Ucrainei.

Moneda euro a ajuns  la 4,9412 lei, in usoara scadere fata de ziua anterioara. Tot o scadere s-a inregistrat si in ceea ce priveste francul elventian, care, potrivit datelor BNR, valoreaza 5,1334 lei, o diferenta de 3,29 de bani fata de ziua anterioara, cand valora 5,1663 lei.

Dolarul american a trecut, joi, de valoarea de 5 lei, pentru prima data in istorie, fiind cea mai mare valoare a dolarului fata de leu la cursul BNR.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat joi un curs de 5,0103 lei pentru un dolar, in crestere cu 0,68% de la 4,9764 lei, miercuri.

Moneda americana este peste nivelul euro, la cursul Bancii Nationale.

Astfel, cursul euro a scazut, BNR publicand un curs de 4,9412 lei pentru un euro, joi, in scadere cu 0,05% fata de cursul de 4,9436 lei publicat miercuri.

Dolarul american a ajuns joi la un nou maxim din ultimele doua decenii fata de marile monede similare, dupa ce a fost propulsat de perspectivele obscure ale Rezervei Federale pentru ratele dobanzilor si dupa ce presedintele rus Vladimir a ordonat prima mobilizare a tarii dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dolarul este in mod normal o moneda refugiu in perioade tensionate din punct de vedere geopolitic.

Si aurul s-a scumpit cu 1,0519, joi, un gram de aur ajungand sa coste 268,9491 lei, fata de 267,8972 lei, cat era in sedinta precedenta. (R.G.)

Leave a Reply