Procuroarea Mariana Sandu nu scapa de dosarul disciplinar, in ciuda verdictului favorabil din CSM! Recursul Inspectiei Judiciare, admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in sedinta de ieri, ca dosarul disciplinar al procuroarei Mariana Sandu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, sa se intoarca la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi solutionat.


Astfel, completul format din magistratii supremi Eugenia Puscasiu, Adrian Remus Ghiculescu, Maria Hrudei, Simona Lala Cristescu si Veronica Magdalena Danaila a admis recursul Inspectiei Judiciare si a anulat incercarea din 21 decembrie 2021 a Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM de a ingropa dosarul pe procedura, invocand din oficiu exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare. Respingand aceasta exceptie, Inalta Curte a dispus continuarea judecatii.

„Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva hotararii nr. 16P din 21 decembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 5/P/2021. Caseaza hotararea atacata. Respinge exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 1927/B/18.06.2019 data in lucrarea nr. 19-412 la 18 iunie 2019. Trimite cauza Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii pentru continuarea judecatii in dosarul nr. 5/P/2021. Definitiva”, se mentioneaza in decizia nr. 172/2022, din dosarul nr. 410/1/2022, pronuntata, in 26.09.2022, in sedinta publica.

Cercetarea disciplinara a Marioarei Sandu vizeaza mai multe abateri prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, printre care atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii, refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu, absente nemotivate de la serviciu care afecteaza in mod direct activitatea parchetului si nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente. (G.I.)

Sursa: luju.ro

One thought on “Procuroarea Mariana Sandu nu scapa de dosarul disciplinar, in ciuda verdictului favorabil din CSM! Recursul Inspectiei Judiciare, admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie

  1. Realitatea este că față de alți procurori din aceeași instituție, doamna Sandu Mărioara are coloană vertebrală. Mulți văd, puțini pricep.

Leave a Reply