Echipa de fotbal a Curtii de Apel Timisoara a castigat Cupa Magistratilor 2022, dupa o finala tensionata cu echipa Curtii de Apel Bacau

Cupa Magistratilor la Fotbal a fost castigata, anul acesta, de brava echipa a Curtii de Apel Timisoara, dupa o finala dramatica disputata cu echipa Curtii de Apel Bacau, unde au evoluat jucatori care au facut parte din nationala Romaniei de minifotbal, multipla campioana europeana. Este vorba despre fratii gemeni Costin Pusca si Madalin Pusca, magistrati asistenti la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


La finalul timpului regulamentar de joc s-a inregistrat un scor alb, 0-0, insa reprezentativa magistratilor banateni s-a impus dupa executarea loviturilor de la 7 metri, cu scorul final de 2-1. Pe locul 3 s-a clasat echipa Procuraturii Republicii Moldova, castigatoarea editiilor a 22-a si a 23-a ale competitiei, iar pe locul 4 s-a situat echipa Curtii de Apel Iasi.

La festivitatea de premiere au participat, ca invitati speciali, fosti sau actuali fotbalisti, printre care fostul mare jucator Dorin Zotinca, dar si antrenorii fotbalului sibian, Jean Gavrila si Viorel Hizo.

Pe parcursul celor doua zile ale intrecerii s-au disputat 95 de partide de fotbal, unele de un nivel tehnic care se ridica la standardele cele mai inalte ale minifotbalului din Romania.

Cupa Magistratilor este o competitie de minifotbal (6+1) organizata de Asociatia Sportiva a Procurorilor din Romania, care s-a infiintat in anul 2009, la initiativa procurorilor Marian Trusca si Marius Voineag.

Editia a 24-a a Cupei Magistratilor la Fotbal s-a desfasurat in zilele de 23 si 24 septembrie a.c., in municipiul Sibiu. La competitie s-au 27 de echipe formate in principal din magistrati, provenind din raza tuturor curtilor de apel, dar si din personal auxiliar din justitie, echipe care au jucat pe terenul mic de langa Stadionul Municipal Sibiu si Parcul „Sub Arini”.

Printre participanti s-au numarat si magistrati din cadrul structurilor specializate DIICOT si DNA, ale justitiei militare, dar si din cadrul Procuraturii Republicii Moldova.

In paralel cu cu competitia de fotbal s-a desfasurat si un concurs de sah, aflat la ediatia cu numarul 2, la care au participat 16 magistrati, inclusiv doua doamne judecator, dar si alti angajati din instante si parchete. Turneul a fost castigat de Sebastian Olteanu, judecator la Curtea de Apel Ploiesti, urmat de Madalin Andronescu, Serviciul Tehnic al DNA, si Robert Condurat, judecator la Curtea de Apel Craiova. (I.P.)

 

Leave a Reply