Viceprimarul Ruben Latcau, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a dat castig de cauza avocatului Cristian Clipa in dosarul Timpark. „Zonele de parcare, valabile, in continuare!”

“Dupa deciziile Tribunalului si Curtii de Apel, regulamentul TimPark in ansamblul sau ramane in vigoare, cu toate zonele si toate tarifele. Toate abonamentele deja emise sunt valabile si raman valabile.


Zona verde, care a nascut cele mai mari pasiuni, cu al sau tarif progresiv care incepe de la 4 lei, ramane si ea valabila. Intre timp, de la votarea regulamentului si pana acum, pretul parcarilor private din centru a crescut, parcarea Consiliului Judetean incepand de la 7 lei ora.

Zonele de parcare (rosie, galbena si albastra) vor fi valabile in continuare. La fel si abonamentele generale, mixte, de zona si rezidentiale.

Detalii aici https://www.timpark.ro/…/ANEXA-4-TARIFE_2022-Timpark.pdf

Deciziile instantelor au dat castig de cauza TimPark. Va reamintesc ca avocatul local care contestase regulamentul sustinea ca acesta incalca peste 10 legi, si ca majoritatea elementelor din el sunt ilegale. Primaria a castigat in prima instanta pe intregul regulament cu o singura exceptie, exclusivatea zonelor rezidentiale, si tot primaria a facut apel pentru mica diferenta. Curtea de Apel a considerat ca atata vreme cat cineva detine un abonament de zona, sa poata parca pe orice loc din acea zona, doar cu un cost mai ridicat.

Ca un exemplu, cu un abonament de zona rosie poti parca oriunde in zona rosie cu un cost de 42 de lei pe luna, in vreme ce ca rezident, costul unui abonament in subzona rosie este de 9 lei pe luna (110/an). In felul acesta cei cu abonament rezidential raman net avantajati de sistem, dar fara zonele exclusive.

Sistemul va creste cu cateva sute de locuri de parcare noi, facute in acest an, iar de la anul ne propunem sa digitalizam verificarea parcarii cu masini dotate cu camere inteligente. TimPark lucreaza, de asemenea, la 2 parcari supraetajate, un proiect fiind in faza finala de documentatie, iar un al doilea in licitatie, inca cateva fiind in pregatire cu demararea achizitiei in aceasta iarna.” (Ruben Latcau, viceprimar al Timisoarei)

Leave a Reply