Licitatie fara dedicatie pentru cinci cimitire din Timisoara! Castigatorii, obligati la redevente si investitii de peste 50.000 euro pe an

Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia, in doua loturi, pentru concesionarea a cinci cimitire publice pentru o perioada de doi ani. Astfel, firmele interesate vor putea depune ofertele pentru a presta serviciile si activitatile de exploatare si intretinere la Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Saracilor si Cimitirul Stuparilor (Lot 1) si Cimitirul Calea Sagului si Cimitirul Rusu Sirianu (Lot 2).


Cimitirele din Timisoara arata groaznic si mi-am aratat nemultumirea fata de modul in care au fost ingrijite. Mai mult decat atat, in lunile trecute a iesit un intreg scandal de coruptie cu privire la modul in care au fost concesionate in administratia precedenta.

Asa ceva nu este permis, am eliminat criteriile prin care s-au dat cimitirele cu dedicatie si am inclus indicatori de performanta pentru modul in care vor fi gestionate.

Setam un minim de investitii si reparatii pe care viitoarea firma va trebui sa le faca si vrem sa ne asiguram ca va exista un management al deseurilor real. Ofertantul castigator nu va mai da gunoiul oricarei firme dubioase, care-l va arunca in final pe domeniul public al Timisoarei”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Concesionarii vor avea obligatia sa afiseze numar de telefon, e-mail, regulile si tarifele aprobate, pentru ca cetatenii sa poata sesiza primaria in legatura cu probleme sau orice nereguli sesizate.

In cadrul contractului de concesionare, firma castigatoare se angajeaza sa plateasca redevente catre municipiul Timisoara in valoarea de minim 130.900 lei (TVA inclusa) si investitii sau reparatii capitale in valoare de 130.900 lei (TVA inclusa), pentru fiecare lot in parte.

Obligatiile firmei castigatoare includ prestarea zilnica a serviciului, prevenirea poluarii solului si apelor subterane si managementul deseurilor, conform indicatorilor de performanta.

Tarifele de prestare a serviciilor pentru desfasurarea ceremonialului inhumarii au fost indexate cu inflatia, dat fiind faptul ca acestea nu au mai crescut din anul 2017, iar costurile de operare, in mod particular cheltuielile salariale, au crescut semnificativ. Veniturile estimate ale ofertantilor pentru perioada de concesiune sunt reflectate in valoarea estimata a contractului. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

NOTA: Anuntul de pe sistemul electronic de achizitii publice poate fi vizualizat aici:

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/pc-notice/v2/view/100018320

Leave a Reply