Richard Melescanu, politistul local din Dumbravita care l-a prins beat la volan pe fostul sef al Camerei de Conturi Timis, retinut de procurori sub acuzatia ca a falsificat mai multe procese-verbale de contraventie

Richard Melescanu, cel mai cunoscut politist local de pe raza comunei timisene Dumbravita – mai cu seama dupa ce, in decembrie 2019, l-a prins beat la volan pe fostul director al Camerei de Conturi Timis – a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore, in baza unui mandat emis de catre un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Politistul este acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.


Conform anchetei realizate de politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, Melescanu a intocmit zeci de procese-verbale pe care le si semna, in fals, in locul contravenientilor.

Oamenii se trezeau ca aveau de platit amenzi despre care nu stiau nimic, asa ca au depus plangeri. Cei mai multi achitau sumele, banii intrand in bugetul local.

Agentul a fost ridicat, miercuri, dupa o descindere la sediul Politiei Locale Dumbravita.

Reprezentantii Primariei Dumbravita spun ca perchezitia efectuata la sediul Politiei Locale Dumbravita a vizat doar ridicarea unor documente.

Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timis, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, a efectuat o perchezitie la sediul Politiei Locale Dumbravita, perchezitie care viza ridicarea unor documente. Institutia colaboreaza cu organele de urmarire penala in vederea respectarii principiului aflarii adevarului.

Precizam ca pe perioada desfasurarii anchetei nu pot fi divulgate date si informatii privitoare la caz, pentru a nu influenta rezultatul anchetei”, se precizeaza intr-un comunicat al Primariei Dumbravita. (V.E.)

UPDATE: Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a decis ca agentul de politie sa fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Leave a Reply