Un fost sef din Politia Timis, numit director in cadrul Primariei Timisoara. Va „patrona” SRL-ul prin care se deruleaza toate achizitiile publice

Fostul candidat la Primaria Timisoara din partea partidului M10, fondat de Monica Macovei, si actual membru USR, Adrian Boruga, in prezent contabil-sef la Teatrul Maghiar, este noul director al Unitatii de Achizitii Publice din subordinea Primariei Timisoara.


Adrian Boruga a absolvit Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” Sibiu, specialitatea Financiar. In 2011, Boruga a demisionat din functia de sef birou la Servicul de Investigare a Fraudelor (Politia Economica) din cadrul I.P.J. Timis, dupa ce functia de sef birou Financiar a fost desfiintata.

El este ”specialistul” care se va ocupa de conducerea unui SRL infiintat de Primaria Timisoara, care are ca scop realizarea centralizata a tuturor contractelor de furnizare de diferite bunuri pentru municipalitate si structurile din subordine.

Si nu oricum, ci pentru un salariu de 16.000 de lei brut.

Consilierii locali din opozitie au propus amendamente prin care indemnizatia de 16.000 de lei brut sa fie diminuata, dar amendamentele au fost respinse.

„Mi s-ar parea decent si cred ca si indestulator pentru o institutie noua si care se hraneste exclusiv cu bani publici de la buget ca aceea remuneratie lunara sa coboare la 10.000 de lei brut, in jur de 2.000 de euro, acesta este amendamentul meu, care vine si intr-un context de logica publica si de bun simt.

In urma cu o saptamana USR a atacat la CCR demersul PSD si PNL de marire a salariilor primarilor, viceprimarilor, si mie mi se pare ca domnul pe care il vom vota este tot asimilat cu o functie publica, fiind exclusiv platit tot din bani publici”, a spus, in cadrul sedintei de Consiliu Local, consilierul PSD Radu Toanca.
Consilierii USR au votat insa salariul urias pentru colegul lor de partid.

Pana acum Unitatea de Achizitii Publice din subordinea Primariei Timisoara a lansat doua licitatii, una pentru papetarie, si una pentru produse de igiena. Niciuna dintre licitatii nu a avut vreo finalitate concreta.

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply