Chirurgul Marinica Gaspar, mentinut in arest preventiv! Curtea de Apel Timisoara a respins contestatia prin care avocatii sai au cerut punerea in libertate

Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au ignorat toate scrisorile si petitiile lansate pe retelele de socializare, prin care se cere punerea in libertate a reputatului chirurg Marinica Gaspar, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, care a fost retinut, in 26 septembrie, sub acuzatia de luare de mita, astfel ca, la termenul de azi, au decis sa-l mentina, in continuare, dupa gratii.


„Respinge contestatia formulata de inculpatul Gaspar Marinica impotriva incheierii nr.132 /DL/ 27.09.2022 a judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis, pronuntata in dosarul nr.4136/30/2022, ca nefondata. In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obliga inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 121/2022 pronuntata, in 03.10.2022, in camera de consiliu.

In aceste conditii, medicul Marinica Gaspar va executa tot mandatul de arestare, urmand ca o noua cerere de punere in libertate sa poate fi invocata de avocatii sai doar peste 3 saptamani, in cazul in care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis vor solicita judecatorului de drepturi si libertati prelungirea masurilor preventive.

Reamintim ca reputatul chirurg, in apararea caruia au sarit inclusiv medici din SUA, a fost ridicat de mascati, chiar de la spital, in 26 septembrie 2022, dupa ce ar fi fost prins in flagrant cu o spaga de 1.000 de euro, pretinsa de la pacient pentru efectuarea unei interventii chirurgicale.

Potrivit comunicatului de presa emis de procurori, intr-o saptamana, cat a fost monitorizat de DGA, chirurgul de la Padurea Verde ar fi primit drept mita, de sase ori, sume cuprinse intre 100 si 2.000 de euro. (G.I.)

Leave a Reply