Un avocat si un ofiter de politie, retinuti de procurorii DNA intr-un dosar de trafic de influenta! 3.000 de euro pentru musamalizarea unui dosar de alcool la volan

Un avocat din Baroul Bucuresti a fost retinut de DNA pentru complicitate la trafic de influenta, alaturi de un ofiter de politie. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre Ion Soricica, fostul sef al Politiei Rutiere Capitalei din anii ’90, care a trecut in avocatura, si comisarul sef de politie Ion-Joe Stoica, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime.


Procurorii Sectiei I DNA de combatere a infractiunilor de coruptie, condusa de procurorul George Adrian Matei, sustin ca cei doi ar fi primit 3.000 de euro de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala. In schimbul banilor, comisarul sef de politie Ion-Joe Stoica ar fi promis ca va interveni pe langa colegii sai pentru ca acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de persoana cercetata.

Cei doi vor fi prezentati in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.

Iata comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 octombrie 2022, a inculpatilor:

Stoica Ion-Joe, comisar sef de politie, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta,

Avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, in calitatea mentionata mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins si a primit de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala, suma de 3.000 de euro. In schimbul banilor, ofiterul de politie ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor colegi de serviciu si ar fi promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna fata de persoana cercetata o solutie de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispozitie persoanei respective ‘o reteta’ ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia sa le declare, astfel incat la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul sa fie unul inferior limitei care atrage raspunderea penala.

Celor doi inculpati li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpati urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply