VIDEO Procurorii DIICOT au inceput „recoltarea” cannabisului! Descinderi in mijlocul unor culturi indoor din 12 judete, inclusiv in localitati din zona Muntilor Apuseni

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj, Galati si Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu politisti din 12 judete, efectueaza, astazi, nu mai putin de 82 de perchezitii domiciliare in cauze privind comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii, peste 150 de persoane urmand a fi conduse la audieri.


Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, impreuna cu politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia efectueaza 35 de perchezitii domiciliare, in judetele Alba si Cluj, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii.

Sunt vizate persoane, care in perioada 2021 – 2022 au procurat, detinut si comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar si noi substante psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teius, Turda, Gherla, precum si in mai multe localitati din zona Muntilor Apuseni.

Peste 120 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, impreuna cu politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca efectueaza 36 de perchezitii domiciliare in municipiile Turda, Campia Turzii si comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj si in judetul Maramures, intr-o cauza privind comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, detinere de droguri de risc si mare risc, fara drept, pentru consum propriu, precum si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
In cadrul actiunii sunt puse in aplicare 17 mandate de aducere.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati efectueaza 7 de perchezitii domiciliare in judetul Galati, intr-o cauza privind comiterea infractiunii de trafic de droguri de risc, prin infiintarea si intretinerea unor culturi de canabis, indoor, in scopul comercializarii catre consumatori din judetul Galati.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu politistii din cadrul politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia efectueaza 4 perchezitii domiciliare in judetul Sibiu, intr-o cauza privind comiterea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si efectuarea de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii.
In cauza s-a retinut faptul ca, in perioada 2021 – 2022, persoanele cercetate au comercializat droguri din categoria celor de mare risc (4 CMC), dar si noi substante psihoactive mai multor consumatori din judetul Sibiu.
Peste 20 de persoane vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu.

Activitatile judiciare sunt realizate impreuna cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galati, BCCO Mures, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramures, SCCO Salaj, SCCO Bistrita – Nasaud si SCCO Sibiu, la perchezitii participand si efective din cadrul Jandarmeriei Romane.

Actiunea beneficiaza de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT si Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. (I.P.)

Leave a Reply