Atelier ultramodern pentru elevii scolii profesionale a Liceului Energetic Timisoara, inaugurat de compania germana Draxlmaier. Valoarea investitiei, 1,2 milioane de euro

Draxlmaier Group a inaugurat un nou atelier scoala la Timisoara destinat cursurilor de teorie aplicata pentru elevii Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I”, care studiaza in cadrul programului de educatie profesionala duala sustinut de companie.


Valoare investitiei este de 1,2 milioane de euro. Atelierul are o suprafata de 500 de mp, iar elevii au posibilitatea sa transpuna teoria in practica, folosind un robot de ultima generatie, imprimanta 3D, precum si statii electropneumatice si electrice moderne.

Programul de educatie profesionala sustinut de Draxlmaier Timisoara in cadrul Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” a demarat in anul 2014. Elevii pot opta pentru specializarea de electromecanica si mecanici intretinere echipamente hidraulice si pneumatice, precum si operatori masini cu comanda numerica. A zecea generatie de boboci a inceput clasa a IX-a in acest an scolar astfel, peste 50 de elevi studiaza azi in cadrul acestui program.

”Atelierul inaugurat este unul dintre cele mai moderne din Romania si ofera elevilor conditii excelente pentru completarea studiilor. Tinerii care studiaza in cadrul acestui program au avantajul de a se dezvolta impreuna cu noi si de a cunoaste in detaliu activitatea  companiei. Unii dintre absolventii de anii trecuti lucreaza pe linii de productie moderne unde realizam sisteme de baterii de inalta tensiune si componente electronice”, a declarat Dr. Alexander Schubel, Plant Manager in cadrul Draxlmaier Timisoara.

La eveniment a participat si Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesionala al Draxlmaier Group. Ea a evidentiat importanta formarii viitorilor profesionisti in cadrul companiei.

”Scopul nostru este sa oferim elevilor care studiaza alaturi de Draxlmaier sansa unor programe care sa le asigure cunostintele si deprinderile necesare unei cariere. La Timisoara au toate conditiile sa se dezvolte profesional. Ne-am implicat in dezvoltarea programului de scoala profesionala inca din 2012, de la prima initiativa de acest tip in Romania si am pus bazele unor parteneriate puternice cu scolile si cu comunitatile locale”, a afirmat Barbara Gerber.

Specialistii din educatie sustin ca noul atelier este necesar pentru ca elevii sa beneficieze de o pregatire riguroasa. “Este o investitie importanta realizata de Draxlmaier Timisoara in atelierul scoala si in noile generatii de elevi. Asigurarea specialistilor de maine este extrem de importanta. Ei acumuleaza inca din timpul scolii experienta si calificarea necesare obtinerii unui loc de munca”, a declarat la inaugurare Aura Danielescu, Inspector Scolar General.

Draxlmaier Group sustine programe de educatie profesionala prin colaborari durabile cu licee din toate orasele in care isi mai desfasoara activitatea: Pitesti, Timisoara, Hunedoara si Brasov.

Draxlmaier Group

Draxlmaier Group furnizeaza producatorilor de automobile premium din intreaga lume sisteme complexe de cablaje, componente electrice si electronice centrale, interioare exclusive si sisteme de baterii pentru mobilitate electrica. Imbinarea competentelor de baza in interioare, componente electrice si electronice si sisteme de baterii asigura companiei Draxlmaier o pozitie unica in industrie.

Astfel, compania acopera intregul proces, de la ideea initiala, prin dezvoltare si productie si pana la livrarea produselor catre liniile de asamblare ale producatorilor de automobile premium. Inventatorul cablajului specific fiecarui client, Draxlmaier Group a patentat inovatii in domeniul componentelor electrice si electronice.

Acestea includ sisteme de cablaj multi-tensiune si inalta tensiune, sisteme de gestionare a bateriilor si distribuitoare inteligente de energie. Draxlmaier lucreaza la viitorul mobilitatii fara emisii cu solutiile sale pentru sisteme de baterii de joasa tensiune si de inalta tensiune. In calitate de lider de piata pentru sistemele de interioare, Draxlmaier Group furnizeaza sisteme de iluminat ambiental, console centrale, borduri si usi, precum si module de cockpit pentru producatorii de automobile premium.

Draxlmaier Group este un furnizor de componente auto de talie internationala cu peste 65 de locatii in peste 20 de tari. Fondata in Germania in 1958, compania are peste 75.000 de angajati in intreaga lume. Pentru Draxlmaier Group ca o afacere administrata de proprietar, gandirea responsabila si pe termen lung a fost intotdeauna baza succesului economic. Prin urmare, un element central al strategiei sale este proiectarea proceselor de afaceri si de productie, precum si realizarea produselor, intr-o maniera mai durabila, pentru a creste competitivitatea companiei pe termen lung.

In 2021, DRÄXLMAIER Group a generat vanzari de 4,6 miliarde de euro. Compania face parte din Top 100 al furnizorilor de componente pentru automobile si printre clientii nostri se numara Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche si Volkswagen, precum si producatori auto californieni. (I.P.)

Leave a Reply