Femeile liberale din Timisoara si-au ales noua conducere! Medicul cardiolog Mihaela Daniela Valcovici va conduce organizatia in urmatorii 4 ani

Alegerile din cadrul Organizatiei Femeilor Liberale (OFL) Timisoara, care s-au desfasurat, aseara, 6 octombrie, au propulsat-o in fruntea organizatiei, pentru urmatorii patru, pe medicul cardiolog Mihaela Daniela Valcovici. Impreuna cu simpatica doctorita – care, o perioada, a detinut si functia de director executiv la DSP Timis -, din biroul politic local al OFL Timisoara vor face parte alte 22 de femei liberala, care au obtinut votul colegelor lor.


Este vorba despre Carmen Popescu (economist) si Bianca Maranescu (cercetator stiintific), care vor detine functii de prim-vicepresedinte, Alina Brie (medic), Alina Baci (inginer), Dana Berinde (avocat), Olimpia Oprea (medic), Angela Raducan (profesoara), Daniela Adam (inginer), Aurelia Chirila (pensionara), Cristina Rebreanu (asistenta), Anca Mocanu (inginer), Alexandra Avramut (educatoare), care au functii de vicepresedinti, Aida Lupulescu (profesoara), Mirela Dan (antreprenor), Adina Leaha (restaurator), Ruxandra Christodorescu (conf.prof.dr.), Camelia Irimia (psiholog), Giorgiana Gog (asistent manager), Daniela Chida (asistent medical), Anca Ghita (medic), Otilia Tomulescu (medic), Lavinia Jianu (jurist), Laura Gabor (economist), membri in OFL, in timp ce Adriana Dehelean (specialist resurse umane) va ocupa functia de trezorier.

„Mihaela Daniela Valcovici este medic cardiolog si de medicina interna la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara si cercetator la New York, unde lucreaza cu o echipa prodigioasa, la studii de impact mondial. In cursul anului 2020, in plina pandemie Covid19, a fost director al Directiei de Sanatate Publica Timis. Este membra a PNL Timis de 12 ani, fiind, in trecut, membra a BPJ PNL Timis, iar in prezent membra in Comisia de Sanatate, vicepresedinte OFL Timis si membra in BPL PNL Timisoara. Mihaela Valcovici o succeda pe aceasta functie pe Daniela Maris, consilier local in Timisoara, care a condus organizatia doamnelor liberale timp de 5 ani”, transmit reprezentantii PNL Timis.

„Principalul obiectiv al proiectului meu politic este sprijinirea PNL pentru castigarea alegerilor locale si nationale din 2024. Imi propun o pregatire politica solida a membrelor PNL Timisoara, astfel incat acestea sa poata formula puncte de vedere pertinente asupra politicilor liberale.

Impreuna cu echipa aleasa, vom contribui la aplicarea cotei de gen, masura promovata si sustinuta de PNL, care, n-am nicio indoiala, va creste participarea femeilor la procesul decizional politic.

Participarea sporita a femeilor la politica reprezinta un imperativ al unei dezvoltari echitabile a societatii. Atunci cand o femeie intra in politica, se schimba femeia. Dar cand mai multe femei intra in politica, se schimba politica. Aducerea unui numar mare de femei liberale in politica si la urne va fi un angajament comun al intregii echipe a OFL Timisoara”, a fost mesajul Mihaelei Valcovici.

In discursul sau, Cosmin Tabara, viceprimar si presedintele PNL Timisoara, le-a transmis doamnelor sa fie unite si curajoase: „Nu va feriti de a vorbi si de a va spune punctele de vedere. Ma voi baza pe dumneavoastra foarte mult si nu doar in campanii electorale. La BPL PNL Timisoara am aplicat instinctiv cota de gen. Avem noua doamne din totalul de 27 de membri. Ne-a convins valoarea dumneavoastra, nu genul sau varsta, ci ce reprezentati in societate. Rolul dumneavoastra este de a participa activ la viata politica. Vreau sa iesiti spre cetateni, sa fiti active, pentru ca aveti cu ce. Aveti putere, inteligenta si calitate”.

E vremea doamnelor! Dar avem de munca! Aceasta munca nu o facem pentru beneficii personale. Daca am ales sa mergem pe aceasta cale, a politicii, pentru noi, scopul final este cetateanul. Tinta noastra pentru 2024 este ambitioasa: sa recastigam Primaria Timisoara, sa mentinem Consiliul Judetean Timis si sa obtinem minimum 50 la suta din primariile din judet.

Haideti macar o data sa mergem pe o carare batatorita de altii: sa avem si la Primaria Timisoara si la Consiliul Judetean Timis aceeasi culoare politica. Nu s-a intamplat asta niciodata in ultimii 30 de ani. Va fi mult de munca, dar avem proiecte pentru oameni, pentru cetateni si le putem infaptui fara a pierde energii in luptele dintre institutii. Oamenii au asteptari mari de la noi. Ma bazez pe tenacitatea voastra.

Daca vom vedea femei active, implicate care aduc rezultate, acel 50 la suta cota de gen este un procent mic pentru urmatoarele alegeri. Va doresc sa castigati aceste pozitii prin performanta si prin munca”, le-a transmis, in discursul sau, si Alin Nica, presedintele PNL Timis si presedinte al Consiliului Judetean Timis.

La sedinta CCL OFL Timisoara au fost prezenti si Geanina Pistru, prim-vicepresedinte OFL Romania, parlamentarii Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean si Cosmin Sandru, secretarul general al organizatiei Danut Groza, consilieri locali si judeteni, Sorina Ciurlea, consilier judetean si presedinte OFL Timis, Andrada Iova, presedinte TNL Timisoara. (Mara Ion)

 

 

Leave a Reply