Fostul sef al BCCO Timisoara, sustinator fervent al nevinovatiei medicului arestat Marinica Gaspar. „Cunosc in amanunt motivele reale ale eliminarii acestui chirurg!”

Fostul sef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Timis, colonelul in rezerva Costel Roman, a devenit, in ultima perioada, cel mai aprig sustinator al medicului chirurg Marinica Gaspar, aflat in arest preventiv intr-un dosar de coruptie.


Fostul politist se distinge in randul fostilor pacienti sau actuali colegi, care manifesta o solidaritate de fatada cu medicul de la Cardiologie, si transmite mesaje extrem de dure pentru cei care au instrumentat „eliminarea” din sistem a chirurgului Marinica Gaspar.

„Spre deosebire de magistrati ori politicieni, acest OM, pe care nu-l cunoasteti in particular, incasa banii functiilor dobandite cu multa munca in ani multi de studii, specializari si salvari de vieti omenesti intr-un spital de stat cu destinatia Chirurgie Cardiovasculara.

Imi pare rau sa va contrazic, dar spre deosebire de dvs, eu cunosc in amanunt si motivele reale ale eliminarii acestui chirurg ce statea ca o piedica in fata acelora care va vor opera, la nevoie, in unitatea privata pe bani pe care veti vedea si la timpul potrivit… cati! Desi nu purtati nume romanesc, atitudinea este regretabila, cata vreme infierati. Doar sa moara capra vecinului. De calitatea de a fi om fata de un semen in necaz ati auzit sau aceasta este valabil doar daca se va abate o nenorocire asupra dvs ori a unei fiinte dragi din anturaj?”, este mesajul fostului politist pentru Mathias Steffan Bauer.

Totodata, Costel Roman ii critica pe avocatii apararii, pe care-i acuza ca si-au incasat onorariul nemeritat, cata vreme prestatia lor a fost neindestulatoare de a servi unei cauze drepte si usor de penetrat in continutul ei nedrept. Printre cei care-i dau replici necrutatoare fostului sef al BCCO Timisoara, pe retelele sociale, se afla si Andrei Cosmescu, convins ca chirurgul de la Padurea Verde face parte dintre medicii care, daca nu ai bani, te trateaza ca pe un nimeni.

Si despre oamenii care nu aveau bani de dat pentru operatii nu ne spuneti cum erau tratati? Sau mai bine zis, cum ii trimitea acasa? Un medic care ia mita e genul de medic care daca nu ai bani te trateaza ca pe un nimeni…

Deci sa lasam linguseala asta. Daca iti iubesti meseria si vrei sa salvezi vieti, nu le ceri bani. Ce legatura au cei din privat cu el? E singurul din spital care opereaza? Fara el nu exista decat privat? Sa fim seriosi, nimeni nu se opereaza in privat decat daca sunt interventii simple, in rest – la stat e mai sigur, ca exista tot felul de aparatura si mai multi medici care se pot sfatui in ce priveste procedura.

Nu ai nici un motiv sa iei bani de la oameni. Ai luat bani? Raspunzi in fata legii, indiferent ce meserie ai. Poate asa se invata medicii sa salveze vieti pe salariu, nu pe spagi. Cat de nesimtit trebuie sa fii, la 8000 euro pe luna, sa ceri spaga la niste amarati care poate au un salar de 300 euro?”, se intreaba retoric Andrei Cosmescu. (V.E.)

NOTA: Subiectul spagilor date la medic in toate spitalele din tara este subiectul emisiunii Bursa afacerilor, din aceasta seara, 10.10.2022, ora 19, la Tele 9TV. Dezbaterea poate fi urmarita pe Facebook, pe grupurile Tele 9TV si Timisoara Stiri.

One thought on “Fostul sef al BCCO Timisoara, sustinator fervent al nevinovatiei medicului arestat Marinica Gaspar. „Cunosc in amanunt motivele reale ale eliminarii acestui chirurg!”

  1. Can you provide insights into the reasons behind the removal of Dr. Marinica Gaspar, the arrested surgeon, according to the former head of BCCO Timisoara and a fervent supporter of his innocence?

Leave a Reply