Un imobil din Timisoara ajuns ilegal in proprietatea unor bastani, revendicat in instanta de administratia locala. „E un jaf, cu zeci de cladiri furate!”, acuza primarul Dominic Fritz

Se anunta un o lupta dura in instantele de judecata, dupa ce Primaria Timisoara a demarat procedura de recuperare a unei cladiri care, in 2002, a ajuns in proprietatea unui clan de tigani, in urma unui fals in acte, au transmis, marti, 11 octombrie, reprezentantii institutiei. Ar fi vorba despre cladirea de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde, pana in anii 2000, functiona Gradinita cu Program Prelungit nr. 1. In urma unei cercetari penale, inceputa in 2013, s-a stabilit ca imobilul a fost dobandit ilegal de unele persoane care au depus in instanta acte false.


„Aceasta actiune face parte din lupta noastra de recuperare a patrimoniului care a apartinut la un moment dat orasului si care, prin mijloace dubioase si profund ilegale, a ajuns in posesia unor clanuri.

E un jaf sistematic care s-a intamplat in istoria recenta a Timisoarei cu zeci de cladiri furate. Acum, nu mai inchidem ochii. Ne luptam sa indreptam ce se mai poate indrepta. Stiu ca e o lupta care va dura ani de zile, dar sunt increzator ca vom reusi sa aducem inapoi in patrimoniul orasului cladiri si terenuri care sunt ale comunitatii”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

La inceputul acestui an, Curtea de Apel a constatat ca, in 2002, imobilul a ajuns ilegal in proprietatea unei persoane, care a depus in instanta un act falsificat de vanzare – cumparare din anul 1950. In consecinta, instanta a decis ca, desi dupa anul 2002 cladirea a fost vanduta in cascada altor persoane, niciunul dintre cumparatori nu a fost de buna-credinta.

„Primaria Municipiului Timisoara a depus o actiune in instanta impotriva actualilor proprietari ai imobilului de pe bv. Mihai Viteazul prin care solicita restituirea acestuia. Dosarul este pe rolul Judecatoriei Timisoara”, se mentioneaza intr-un comunicat emis de Serviciul Comunicare. (I.P.)

Leave a Reply