Defectiune halucinanta depistata de inspectorii RAR Timis la o autoutilitara 2015 adusa din Austria. „Viata conducatorului auto, pusa serios in pericol!”

Inspectorii RAR Timis au depistat grave probleme la sistemul de franare al unei autoutilitare model 2015 adusa din Austria, pe care proprietarul a vrut sa o inmatriculeze in Romania.


Un etrier era demontat de pe fuzeta si prins cu „soricei” de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucata de lemn.

„Imagini cu puternic impact emotional! Atragem frecvent atentia asupra importantei verificarii amanuntite a autovehiculelor utilizate, inainte de achizitionare, pentru ca anul fabricatiei sau provenienta nu pot garanta starea tehnica!

Reprezentantii RAR explica ce au descoperit: un etrier demontat de pe fuzeta si prins cu <soricei> de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucata de lemn pentru a nu iesi complet din locasul lui si a duce la pierderea lichidului de frana.

“Eficienta la franare a rotii respective? Zero… Viata conducatorului auto? Pusa serios in pericol”, potrivit unei postari de pe pagina RAR de Facebook.

Potrivit sursei citate, la RAR Timis a fost adus, pentru eliberarea cartii de identitate a vehiculului (CIV), un Renault Master fabricat in 2015.

Noul proprietar l-a cumparat personal din Austria, iar socul pe care l-a avut cand colegii nostri i-au prezentat ce au descoperit ne face sa credem ca omul a fost un cumparator de buna-credinta. Ne-a spus ca a ajuns noaptea la intalnirea cu vanzatorul, a inspectat vizual masina si a decis sa o cumpere.

Acest autovehicul a fost respins la RAR Timis, nu a primit CIV si nu va primi documentul pana cand nu va fi readus in conditii tehnice optime. Ne bucuram ca noul proprietar s-a prezentat la RAR inainte de a circula cu autoutilitara incarcata cu marfa si nu vrem sa ne gandim la ce s-ar fi putut intampla in cazul unei franari de urgenta. Nu va puneti viata in pericol”, mai arata reprezentantii Registrului Auto Roman. (I.P.)

Leave a Reply