Cu detinutii la fotbal! Penitenciarul Timisoara organizeaza o noua editie a „Cupei de Vest”, campionat regional rezervat inchisorilor din vestul tarii

Penitenciarul Timisoara va organiza, in data de 13 octombrie 2022, in intervalul orar 8 – 14, la Sala Constantin Jude (Olimpia), editia a XIV-a a Campionatului de fotbal regional „Cupa de Vest”.


La competitie vor participa 6 echipe de fotbal, cele ale detinutilor din penitenciarele apartinand Regiunilor Vest si Nord-Vest, clasificati in regim deschis, regim semideschis si regim inchis, respectiv: Penitenciarul Timisoara, Penitenciarul Oradea, Penitenciarul Arad, Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, Penitenciarul Deva si Centrul Educativ Buzias.

Pe langa dezvoltarea unor comportamente prosociale, autonome si responsabile in cadrul comunitatii, prin derularea acestei activitati urmarim si facilitarea reinsertiei sociale a persoanelor private de libertate prin schimbarea atitudinii, inlaturarea partiala a prejudecatilor membrilor comunitatii, fata de acestea.

Este de prisos sa mai argumentam popularitatea de care se bucura practicarea acestei ramuri sportive in randul persoanelor private de libertate. Un joc care ii da participantului un sentiment placut, favorizandu-i in acelasi timp si dezvoltarea, devine un instrument util pentru cei care il educa. (Penitenciarul Timisoara – comisar Ramona Bana, purtator de cuvant)

Leave a Reply