Judetul Timis continua sa fie ca un magnet pentru investitorii in imobiliare. VEZI cine construieste case de 10 milioane de euro intr-o comuna de langa Timisoara (P)

Compania Prono 1897, prezenta in Romania prin firma ETNS, lanseaza un proiect rezidential premium. Proiectul va fi construit in localitatea Covaci, judetul Timis, iar finalizarea este estimata pentru vara anului 2024. Noua dezvoltare imobiliara, Le Villette, se desfasoara pe o suprafata de cinci hectare.


In contextul actual al pietei, investitorii vin cu o noua perspectiva. Acestia construiesc ansambluri imobiliare premium, la preturi accesibile in locatii aflate in imediata vecinatate a orasului.

Compania Prono 1897, una dintre cele mai importante firme italiene din domeniul constructiilor, prezenta pe piata din Romania prin firma ETNS, construieste un ansamblu rezidential de anvergura in localitatea Covaci din judetul  Timis.

Compania se remarca pe piata rezidentiala din Timisoara cu proiecte premium, de tip boutique. Noul ansamblu rezidential, Le Villette, pentru care deja s-a inceput constructia cuprinde, in prima faza, 40 de duplexuri (mai precis 80 de case) si include totodata componenta de eficienta energetica – fiecare unitate fiind prevazuta cu panouri solare.

„Fiecare duplex este proiectat spre simplitatea ambientelor relaxante si conceput pentru a te bucura de placerea vietii moderne. Dupa o expertiza asupra zonelor in care orasul se dezvolta intens, am ales sa investim in localitatea Covaci, asta pentru ca este bine conectata rutier cu Timisoara, fiind la doar 18 minute de mers cu masina fata de Piata Unirii. Venim in intampinarea nevoilor din piata cu un ansamblu premium, la preturi accesibile pentru toti cei care sunt la inceput de drum si intentioneaza sa isi achizitioneze locuinte pe segmentul rezidential nou.

Am dezvoltat proiecte imobiliare in Italia, Franta si Canada, iar Romania este, si continua sa fie, un punct important pe lista noastra de investitii. Romania se afla pe primul loc in topul statelor membre UE in care cea mai mare proportie a populatiei detine locuinte. Astfel, aproape 96% dintre romani sunt proprietari.

Mai mult decat atat, cei mai multi romani nu locuiesc la bloc. Aproximativ 66% din populatia tarii traieste la case si doar 34% din populatie traieste la apartament. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales sa construim duplexuri intr-o zona cu un potential urias”, declara Matteo Corona, general manager al companiei Prono 1897, in Romania.

Ca nota distinctiva, viitorul ansamblu rezindential se remarca in piata prin stilul architectural

Inspirat din stilul proiectelor rezidentiale realizate de dezvoltator in afara tarii, toate cele 80 de unitati locative dispun de spatii aerisite, finisaje de o calitate superioara, compartimentari echilibrate, toate integrate intr-o arhitectura contemporana, in armonie cu mediul natural in care sunt construite. Duplexurile sunt de doua tipuri: primul tip este pe un singur nivel si are o suprafata utila de 93,9 mp, iar cel de-al doilea tip este pe doua niveluri si are o suprafata de 108,8 mp. Investitia proiectului este de 10 milioane de euro.

Despre dezvoltator:

De peste 100 de ani, Compania Prono 1897 s-a consacrat drept una dintre cele mai importante companii italiene din domeniul constructiilor, cu proiecte imobiliare dezvoltate in Italia, Franta, Canada si Africa de Vest. Din anul 2014  suntem suntem prezenti in Romania, prin compania ETNS Timisoara fiind punctul central de dezvoltare al investitiilor din Europa de Est.

In Timisoara proiectam cel de-al 12-lea ansamblu rezidential, printre referintele de aici, amintim: proiectele de tip boutique Kubik, Palazzo Torino, Ansamblul Robigo, Palazzo Milano, Palazzo Firenze, proiectul de duplexuri Noka. (I.P.)

 

Leave a Reply