Un nou centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati, inaugurat intr-o comuna din Timis. Investitie de peste 900.000 de lei a CJ Timis

Un nou centru de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati a fost inaugurat, ieri, in Timis, in comuna Tomesti. Capacitatea acestuia este de 18 persoane, beneficiarii provenind din Centrul de ingrijire si asistenta Ciacova, care a fost reorganizat.


Reorganizarea acestuia, prin reducerea numarului total de beneficiari, aduce o crestere a calitatii serviciilor oferite si, in acelasi timp, reprezinta o solutie de evitare a supraincarcarii bugetului judetului, in contextul in care finantarea centrelor rezidentiale a caror capacitate depaseste 50 de locuri si pentru care nu au fost implementate planurile de restructurare aprobate se va asigura, din 2024, doar din bugetul judetului, fara vreo contributie din bugetul national.

„Ne preocupam indeaproape de persoanele cu dizabilitati care au nevoie de asistenta specializata. Reorganizam centrele astfel incat sa aplicam standardele de functionare impuse in legislatie.

Pe scurt, asta inseamna conditii si servicii mai bune pentru beneficiari. In plus, evitam suportarea costurilor de functionare din bugetul Timisului, ceea ce ne va permite sa ne concentram pe lucrarile de modernizare si dotare a centrelor”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Centrul de la Tomesti a fost infiintat prin repararea si dotarea unui spatiu deja existent, nefiind necesare lucrari de extindere. Investitia totala s-a ridicat la peste 900.000 lei, aproape 700 de mii pentru reparatii si 240.000 pentru dotari.

Centrul este administrat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis (DGASPC). Acesta este dotat cu bucatarie, sala de mese, spalatorie, cabinet psihologic, cabinet medical si o sala de activitati.

DGASPC gestioneaza in prezent 10 astfel de centre. Pe langa cele din Ciacova si Tomesti, asemenea facilitati sunt disponibile si in Varias, Periam, Sinersig, Lugoj si Gavojdia. Trei dintre acestea urmeaza a fi restructurate pe acelasi principiu precum cel din Ciacova. (I.P.)

Leave a Reply