Liceul Waldorf din Timisoara va avea un nou corp de cladire. Investitia de peste 4,5 milioane de euro, demarata in prezenta autoritatilor locale

Primaria Timisoara incepe lucrarile la Liceul Waldorf, o investitie de peste 4,5 milioane de euro finantata din bani europeni. Piatra de temelie a noii cladiri de la scoala Waldorf a fost pusa, ieri, 21 octombrie in prezenta primarului Dominic Fritz.


Peste tot in Timisoara avem nevoie de spatii noi si incercam foarte mult sa dezvoltam acest spatii noi, nu doar ca niste cutii in care sa fie bagati niste elevi, ci intr-adevar ca spatii educationale pe care sa le gandim din start ca un loc pentru o comunitate de elevi, de parinti de profesori.

E un lux pentru noi ca putem lua parte la nasterea unei noi cladiri educationale si ca putem pune sufletul si filozofia noastra de educatie in aceasta cladire, pentru ca ea sa fie un loc cu respect pentru copii, pentru contributia si talentul pe care-l vor aduce in societate. Acuma munca abia incepe – munca fizica – dar si munca de sustinere din partea municipiului Timisoara” a declarat primarul Dominic Fritz.

Primaria Municipiului Timisoara construieste pe terenul situat pe strada Uranus, nr.14, un corp nou de cladire cu 8 sali de clasa, 13 sali pentru laboratoare si ateliere, cabinete, sali afterschool, dar si o sala multifunctionala si spatii administrative. Este prima cladire de scoala care va fi accesibilizata, inca din faza de constructive, pentru copiii cu probleme de mobilitate. De asemenea, la finalizarea lucrarilor de constructie, noul corp de cladire va fi dotat cu toate materialele si echipamentele didactice necesare.

Pentru a sarbatori inceperea proiectului, Liceul Waldorf a introdus intr-o capsula un mesaj pentru viitoarele generatii, iar reprezentanti ai liceului si al institutiilor publice au dat prima lopata. La momentul festiv au mai fost prezenti Sorin Ionescu, subprefect de Timis, Aura Danielescu, inspector scolar general Timis, Alexandrina Bradea, directoarea Liceului Waldorf, Cristina Gazibara, reprezentanta parintilor si Matei Liuba, reprezentantul elevilor.

Liceul Waldorf a fost infiintat in 1991 ca scoala de stat cu specific de pedagogie alternativa. In cadrul scolii se intalnesc toate formele de invatamant preuniversitar, gradinita, scoala primara, scoala gimnaziala si liceu.

Cladirile in care functioneaza gradinita, scoala primara, gimnaziala si liceul se gasesc pe terenul adiacent investitiei propuse, avand insa un numar insuficient de sali de clasa si laboratoare, precum si o dotare necorespunzatoare pentru a acoperi cererea existenta si sa asigure o buna desfasurare a procesului de invatamant primar, gimnazial si liceal.

Proiectul este finantat din fonduri nerambursabile in cadrul Programul Operational Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totala a investitiei este de 22.741.223,25 lei (cu TVA). Durata de realizare a investitiei este de 15 luni.

Firma care va realiza lucrarile este NEDEX GRUP ca lider impreuna cu 4 firme subcontractate, respectiv SC CONECO ROMANIA SRL, IGNNEX FIRE SOLUTIONS, M.C.SAFE ALARM, SERVSTING SRL si WATTVISOR S.R.L. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply