Arhitectul sef al municipiului Targu Jiu, retinut de politisti intr-un dosar de abuz in serviciu, dupa ce ar fi autorizat ilegal construirea unui bloc de locuinte

Razvan Cosmin Retezanu, directorul Directiei Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Targu Jiu, va fi prezent, maine, la Judecatoria Targu Jiu, pentru a solicita instantei de judecata revocarea unei masuri preventive dispuse, in urma cu cateva zile, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.


Este vorba despre masura controlului judiciar, aplicata arhitectului sef al municipiului Targu Jiu intr-un dosar de abuz in serviciu, dupa ce acesta ar fi autorizat ilegal construirea unui bloc de locuinte de catre un dezvoltator imobiliar.

O situatie, oarecum, similara cu ceea ce ancheteaza procurorii DNA Timisoara in vestita comuna Giroc, unde arhitectul sef Florin Roman este suspect intr-un dosar penal de luare de mita.

„La data de 18 octombrie a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, au retinut pentru 24 de ore si introdus in Centrul de Retinere si Atestare Preventiva al IPJ Gorj, un barbat de 47 de ani, din municipiul Targu Jiu, banuit de comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Din cercetarile efectuate, a rezultat faptul ca banuitul, in calitate de angajat al unei institutii publice din municipiul Targu Jiu, a autorizat in mod ilegal construirea unui ansamblu rezidential pe raza municipiului. In cursul acestei zile, banuitul va fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, cu propuneri legale”, au transmis reprezentantii IPJ Gorj.

Dosarul 15063/318/2022, avand ca obiect plangere control judiciar, va fi solutionat la termenul de maine de Judecatoria Targu Jiu. (V.E.)

Leave a Reply