DNA Timisoara a confirmat oficial sechestrul pus pe averea arhitectului milionar de la Primaria Giroc, Florin Roman

DNA Timisoara a confirmat oficial procedura punerii sub sechestru asigurator a bunurilor imobiliare detinute de arhitectul milionar de la Primaria Giroc, Florin Roman. Confirmarea a venit din partea Biroului de Informare si Relatii Publice al DNA, care, la solicitarea BihorJust, a transmis ca in dosarul care il vizeaza pe functionarul-milionar ”au fost dispuse masuri asiguratorii”.


Potrivit ultimei declaratii de avere, completata in luna iunie a acestui an, arhitectul-sef al comunei Giroc detine in comun de sotia sa, decedata la sfarsitul anului trecut, cinci terenuri in judetele Caras-Severin si Mehedinti, si trei cladiri, dintre care una adaposteste spatii de depozitare/productie in Drobeta Turnu Severin. La acestea se adauga trei masini – un Hummer din 2008, un Ford din 2021 si un BMW din 2019.

Florin Roman a declarat un salariu, ca functionar in Primaria Giroc, de 46.836 de lei/an – adica 3.900 de lei pe luna.

Masurile asiguratorii au fost dispuse dupa ce, la inceputul lunii, arhitectul din Giroc a fost pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 si luare de mita prev. de art.290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea dispozitiilor art. 38 teza I Cod penal. (I.P.)

Sursa: bihorjust.ro

Leave a Reply