Judecatoarea din dosarul Caracal, reclamata de avocata Carmen Obirsanu la Comisia pentru Abuzuri din Senat. „Nu a interesat-o niciodata unde sunt fetele!”

Avocata Carmen Obirsanu, care reprezinta familia Melencu in dosarul fetelor disparute din Caracal, face acuzatii grave si spune ca judecatoarea s-ar fi culcat cu capul pe masa in timp ce Gheorghe Dinca, la finalul procesului, isi povestea ororile. Motiv pentru care a reclamat-o pe judecatoarea din dosarul Caracal la Comisia pentru Abuzuri din Senat.


Incindetul ar fi avut loc in timpul unei sedinte (foto). Judecatoarea ar fi vrut sa paraseasca sala, dar a fost oprita in dreptul usii de catre seful de escorta al inculpatilor. Dupa ce s-a intors, aceasta s-ar fi culcat cu capul pe masa, a mai spus avocata.

Mai mult, Carmen Obarsanu sustine ca toate sedintele din Cazul Caracal au fost lipsite de orice interes din partea magistratului de a afla adevarul. Cel mai grav incident s-a petrecut chiar in timpul unei sedinte, cand judecatoarea i-ar fi spus mamei Luizei ca ea nu trebuie sa le caute pe cele doua fete, ci din contra, familia ar trebui sa faca asta.

„Fotografia pe care am facut-o in sala de judecata, la sfarsitul sedintei de judecata din 20 aprilie 2022, cand judecatoarea a terminat sedinta de judecata si a vrut sa iasa din sala pe usa din stanga dumneaei. In momentul acela, gardianul care il pazea pe Dinca a strigat-o: <<Doamna judecator, stiti ca nu aveti voie sa iesiti inaintea lui Dinca din sala>>. Judecatoarea se intoarce si se asaza cu capul pe masa, Dinca se facea ca citeste declaratia pe care o daduse mai devreme.

Eu cred ca prezenta judecatorului a fost doar formala, ca sa existe o sedinta de judecata. Pe judecator nu l-a interesat niciodata unde sunt fetele, cu toate ca la fiecare termen am spus <<Va rog, haideti sa administram probe, sa vedem unde sunt fetele!>>.

Am fost singurul avocat care a cerut lucrul acesta in sala de judecata la fiecare termen. Doamna judecator mi-a raspuns: <<Dar nu caut eu fetele, cautati-le dumneavoastra!>>. Si am ramas cu aceasta formalitate ca am avut un judecator in sala. In sala de judecata nu s-a facut niciun fel de judecata.

Mi s-a cerut sa fac un memoriu, sa depun actele doveditoare si atunci vor cere dansii explicatii de la toti. Dar am fost si am verificat si la Parchetul Inaltei Curti si abia dupa ce am fost la Comisia pentru abuzuri, m-au sunat de la DIICOT, printr-o alta plangere pe care am facut-o ca sa o caut pe Luiza, m-au sunat sa vad acum dosarul, dupa trei ani”, a precizat Carmen Obirsanu, avocata familiei Melencu, la Realitatea PLUS.

Reamintim ca, intr-o scrisoare adresata familiei Luizei Melencu, in urma cu doua saptamani, criminalul Gheorghe Dinca spune ca este acuzat pe nedrept si ca, de fapt, fata lor ar trai.

“Va inteleg supararea, dar daca sunteti oameni ce judecati lucrurile dupa acele probe stiintifice veti realiza fara nicio ezitare sa descoperiti ca Luiza dumneavoastra traieste. Eu ma rog mereu sa apara si sa va relateze adevarul Luiza, ca sa nu va mai lasati influentati de aceasta tampita de avocata Obirsanu”, a scrie Dinca. (V.E.)

Leave a Reply