Procurorii DNA Timisoara nu mai tin cont de nimic! L-au retinut pe aradeanul Caius Mihai Parpala, director in cadrul ABA Banat, finul lui Calin Popescu Tariceanu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 25 octombrie 2022, a suspectului Parpala Caius Mihai (foto), director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Mures, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In zilele de 24 august 2022 si 3 octombrie 2022, suspectul Parpala Caius Mihai ar fi primit suma totala de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv in mod direct, de la un administrator de societate comerciala care activeaza in sectorul exploatarii agregatelor minerale, pentru ca, in calitatea sa de director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Mures, sa sprijine activitatea societatii respective prin nedispunerea unor controale apte sa constate, sa stopeze si sa sanctioneze activitatile ilegale efectuate de aceasta.

Caius Mihai Parpala este finul de cununie al lui Calin Popescu Tariceanu, fostul presedinte al Senatului Romaniei, si, in ianuarie 2020, pentru o scurta perioada de timp, l-a inlocuit pe Titu Bojin la conducerea Administratiei Bazinale de Ape (ABA) Banat, prelund o sucursala a Administratiei Nationale „Apele Romane” care gestiona un buget aproape la fel de mare ca bugetul Timisoarei. Peste 300 milioane de euro.

Caius Parpala, 62 de ani, fost presedinte al CJ Arad, cu stagii doctrinare atat in PSD, cat si in PNL, este actualul director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad, care apartine de Administratia Bazinale de Apa Mures, si membru in Consiliul de Administratie al Romgaz.

Parpala a fost cununat de Calin Popescu-Tariceanu, la inceputul anilor ’90, cand fostul presedinte al Senatului era deputat PNL de Arad.

Sotia lui Parpala, Ana Liana Parpala, a fost multi ani partenera de afaceri cu Mihai Ciprian David, fostul director al Hidroelectrica, in perioada 2009-2012. David a fost presedintele organizatiei PSD Brasov, fiind propulsat in functie de Viorel Hrebenciuc. (G.I.)

Leave a Reply