Centrul din Timisoara al ZF R&D Tech Center Romania, companie ce dezvolta solutii e-mobility, are un nou sediu in UBC 3 din Iulius Town, in care lucreaza 270 de ingineri (P)

ZF R&D Tech Center Romania din Timisoara – parte din reteaua globala de cercetare si dezvoltare a Grupului ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de automotive din lume, – este prezent, din aceasta toamna, in hub-ul de business din ansamblul mixt Iulius Town. Tehnologia dezvoltata de ZF a fost folosita la monopostul M8Electro Mahindra Racing, care a concurat, anii trecuti, la competitiile FIA de Formula E, campionat de curse auto destinat exclusiv masinilor electrice.


Centrul din Timisoara al ZF R&D Tech Center Romania include peste 400 de angajati, iar din aceasta toamna, 270 de ingineri dintre acestia lucreaza in cladirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) a ansamblului mixt Iulius Town, la proiecte ce modeleaza transformarea mobilitatii globale.

ZF R&D Tech Center Timisoara s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului roman de servicii de inginerie BeeSpeed si, din ianuarie 2019, este parte din ZF, companie globala de tehnologie ce furnizeaza sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale si tehnologie industriala care fac posibila generatia urmatoare a mobilitatii.

Noile spatii de birouri din UBC 3 ale ZF R&D Tech Center Timisoara au o suprafata de 2.800 mp, iar pozitionarea in ansamblul mixt Iulius Town faciliteaza accesul angajatilor la o multitudine de servicii utile in timpul si dupa programul de lucru: peste 450 de magazine, restaurante si cafenele tematice, food court, cel mai mare centru de health & fitness din Romania, piscina semi-olimpica, hypermarket, gradinita si scoala primara, sali de evenimente, spatii de joaca pentru copii etc.

Specialistii din hub-ul de inginerie din vestul Romaniei au competente in dezvoltarea de sisteme de directie si franare, precum si de solutii de mobilitate electrica si software.

Suntem parte a unui Grup cu vizibilitate globala si, de asemenea, cu standarde similare. Pentru a reusi sa ne dezvoltam rapid si sanatos, aveam nevoie de o locatie care sa ne acopere cat mai multe din cerintele de grup, dar si care sa vina in intampinarea angajatilor nostri, acestea fiind principalele motive pentru care am ales cladirea UBC 3 din ansamblul Iulius Town.

Cum planul de dezvoltare este ambitios, speram sa ne crestem prezenta si sa ajungem, in UBC 3, la 400 de angajati in urmatorii doi ani, atat prin dezvoltarea competentelor existente, dar si prin crearea de noi competente la nivel local, dar cu impact regional si, de ce nu, global”, a declarat dr. Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timisoara.

ZF este partener tehnologic oficial pentru Mahindra Racing, una dintre echipele fondatoare din campionatul ABB FIA Formula E, dedicata exclusiv masinilor electrice. Monopostul Mahindra Racing M8Electro, dezvoltat cu tehnologie ZF, a concurat in sezoanele 5 – 8 ale competitiilor si a folosit intregul sistem de propulsie furnizat de compania de automotive inclusiv motorul electric, transmisia si electronica de putere pe baza de Carbura de Siliciu.

Despre United Business Center Timisoara

United Business Center Timisoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania, Iulius Town. Cu patru cladiri de birouri premium, a caror suprafata totala este de 80.000 mp inchiriabili, UBC Timisoara reprezinta o comunitate de business cu peste 40 de companii multinationale si mai mult de 9.000 de angajati.

Cladirea de birouri are o suprafata inchiriabila de 19.000 mp, desfasurati pe 16 niveluri, fiind certificata LEED Platinum conform standardului LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance din partea U.S. Green Building Council.

Iulius Town Timisoara integreaza cea mai mare zona de retail din afara Bucurestiului, de 105.000 mp, servicii medicale si nu numai, birouri ale institutiilor publice, un parc de 5 hectare, cu numeroase facilitati de entertainment, dining si loisir.

Pe langa facilitatile oferite de prezenta intr-un amplu proiect mixed-use, ceea ce se traduce in economie de timp, cei care isi desfasoara activitatea in Iulius Town beneficiaza de un program de loialitate dedicat, care le ofera discounturi de pana la 25% la magazinele, restaurantele si serviciile din ansamblu.

Despre ZF

ZF este o companie de tehnologie la nivel global, care furnizeaza sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale si tehnologie industriala, ce fac posibila generatia urmatoare a mobilitatii. In cele patru domenii tehnologice privind controlul miscarii vehiculelor, a sigurantei integrate, a conducerii automate si a mobilitatii electrice, ZF ofera solutii complete in materie de produse si software atat pentru producatorii de vehicule consacrati, cat si pentru furnizorii de servicii de transport si mobilitate in curs de dezvoltare. ZF electrifica o gama extinsa de tipuri de vehicule, iar cu produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei si la cresterea mobilitatii in siguranta.

ZF are aproximativ 5.000 de angajati in cinci locatii din Romania (Timisoara, Roman, Oravita, Lupeni, Marghita). Compania isi desfasoara activitatea in 188 unitati de productie din 31 de tari si are 157.500 de angajati in intreaga lume. (I.P.)

 

Leave a Reply