Politistul din Dej care s-a impuscat in cap cu arma din dotare, leziuni incompatibile cu viata. Medicii au propus familiei varianta donarii de organe

Un politist din cadrul Politiei Municipiului Dej s-a impuscat in cap, in aceasta dimineata, chiar in incinta sediului de pe strada Nicolae Titulescu.


Tragedia s-a produs in jurul orei 8, cand politistul in varsta de 39 de ani, care tocmai intrase in tura, si-a pus pistolul la tampla si a tras, imediat dupa ce a preluat arma, in sala de armament.

Un coleg de-al sau a sunat de urgenta la 112 si a cerut ajutor. La fata locului au intervenit o ambulanta si un echipaj SMURD. Politistul a fost gasit in viata, comatos, insa starea lui este foarte grava.

La data 31 octombrie a.c., in jurul orei 07,50, la nivelul Politiei municipiului Dej a fost inregistrat un incident cu cadru. Un agent de politie a suferit leziuni grave, in urma folosirii armamentului. Conform primelor date, acesta s-ar fi impuscat cu armamentul din dotare.

In cauza, a fost solicitat de urgenta, prin apel 112, un echipaj medical, pentru a-i acorda ingrijiri medicale de specialitate.

In acest caz, s-a format o echipa operativa de politisti specialisti, care desfasoara activitati de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, in vederea stabilirii tuturor circumstantelor in care s-a produs evenimentul”, a precizat IPJ Cluj.

Medicul Alina Streang, sefa Camerei de Primiri Urgente (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Dej, a precizat ca politistul a suferit leziuni incompatibile cu viata.

Pacientul a fost adus in stare critica, cu o plaga impuscata la nivelul craniului. Leziunile pacientului sunt incompatibile cu viata. Ramane internat intr-o sectie de Terapie Intensiva la spitalul din Dej. Avand in vedere starea pacientului, prognosticul este destul de rau”, a declarat sefa CPU.

Familiei politistului i s-a propus varianta donarii de organe, insa pentru moment nu s-a luat vreo decizie in acest sens.

Putin inainte de ora 15, barbatul a fost transportat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Potrivit primelor informatii, ofiterul de la Politia Dej este casatorit si are un copil minor. Barbatul a fost cercetat disciplinar de fostul comandat.

Incidentul vine la o saptamana dupa ce superiorul politistului, comisarul sef Elek Marton, seful politiei Municipiului Dej, a fost pus sub control judiciar, acuzat, printre altele, de purtare abuziva cu subalternii, instigare la fals intelectual si de abuz in serviciu.

In acest moment nu se stie daca exista o legatura intre tentativa de sinucidere si cercetare.

Politistul nu este cunoscut cu vicii. Lucra de mai bine de un an la poarta de la Politia Dej, dupa ce a fost la mai multe posturi rurale. Cercetarile continua. (V.E.)

 

 

Leave a Reply