Atentat terorist in Israel, pe Ruta 1, intre Ierusalim si Marea Moarta, o sosea pe care circula frecvent grupurile de pelerini care vin din Romania

Un terorist arab din cadrul Autoritatii Palestiniene a atacat, ieri dupa-amiaza, un grup de israelieni, la intersectia Almog, de pe Ruta 1, intre Ierusalim și Marea Moarta. O sosea pe care circula frecvent grupurile de pelerini care vin din Romania si din alte tari crestin ortodoxe.


Atentatul s-a produs la mai putin de 24 de ore de la atacul terorist din Kiryat Arba, soldat cu moartea unui israelian și ranirea altor trei.

Politia a declarat ca un sofer palestinian a ajuns in zona Nabi Musa și a calcat mai multi soldati israelieni care așteptau intr-o statie de autobuz. De acolo, el a continuat pâna la intersectia Almog și a lovit mai multi soldati intr-o alta statie de autobuz.

Potrivit serviciului de salvare Magen David Adom, toate victimele au in jur de 20 de ani. Unul dintre ei este in stare moderata, iar ceilalti sunt sanatosi. Toti au fost dusi la spitale din Ierusalim pentru tratament.

Un ofiter de politie israelian care se afla in statia de autobuz, impreuna cu un civil, a deschis focul și l-a lichidat pe terorist, identificat ca fiind Barkat Odeh, in varsta de 49 de ani, un locuitor al cartierului El Azaria din Ierusalim, casatorit cu o locuitoare din cartierul Shuafat din nordul Ierusalimului si care a petrecut ceva timp intr-o inchisoare israeliana pentru infractiuni legate de droguri.

Armata israeliana a declarat ca incidentul este in curs de investigare, fara a oferi mai multe detalii.

Premierul Yair Lapid a promis duminica dupa-amiaza sa “ramana ferm impotriva terorii” dupa ce cinci soldati au fost raniti in atacul cu masina in apropiere de Ierihon.

“Statul Israel va actiona cu o mana ferma si intransigenta impotriva oricui incearca sa ne faca rau”, a declarat el intr-un comunicat, dorindu-le ranitilor o insanatosire rapida.

Armata israeliana a anuntat ca intentioneaza sa isi consolideze prezenta in Cisiordania cu trupe si politie suplimentare, in urma unei serii de atacuri asupra civililor si soldatilor, in ultimele saptamani.

Actiunea va include o patrula militara si mai multe unitati ale politiei de frontiera care vor fi desfasurate in sudul Cisiordaniei si in apropierea Ierusalimului.

Israelul a decis sa sigileze intreaga Cisiordania in ziua alegerilor, care vor avea loc miercuri, iar punctele de trecere dinspre Fasia Gaza vor fi, de asemenea, inchise. (Anima News)

Leave a Reply